©Reuters
©Reuters

Slovenija u narednoj fazi EP, Bosanci spakovali kofere

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.01.24. | 19:35

Holandija upisala drugu pobedu u grupi

Rukometaši Slovenije rutinskom pobedom protiv Poljske (32:25) su ostvarili novo slavlje i tako overili plasman u narednu fazu takmičenja. Posle Farskih ostrva, pred slovenijom je pala i Poljska koja je sa dva poraza izgubila i teoretsku šansu da se plasira u narednu fazu.

Izabrane vesti

Slovenci su otpor rivala slomili u drugom delu prvog poluvremena, a potom rutinski stigli do trijumfa. Posebno raspoložen bio je Gašper Marguč sa šest golova, dok su po jedan manje postigli Dean Bombač i Tilen Kodrin. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Arijel Pjetrasik sa pet golova, međutim levi bek nije imao adekvatnu podršku saigrača, te je Poljska porazom počela takmičenje.

Prazih šaka na na drugom koraku ostali su i reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su pretrpeli debakl u susretu sa Holandijom (20:36) te su eliminisani kolo pre kraja grupne faze. Razigrane Lale brzo su stekle dvocifrenu prednost koju su očuvale do odlaska na odmor, a potom su, u drugih 30 minuta, dodatno uvećali razliku.

Nisu rukometaši Bosne i Hercegovine imali rešenja za razigrane Holanđane među kojima je posebno inspirisan bio Rutger ten Velde sa devet golova, dok je jedan manje postigao Dani Baijens, pa je Holandija posle slavlja nad Gruzijom, večerašnjim trijumfom overila mesto u narednoj rundi.


tagovi

EHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024Rukometna reprezentacija BiHRukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara