(©ARKUS liga)
(©ARKUS liga)

Slučaj Krems: Austrijanci ne dolaze u Novi Sad, traže izbacivanje Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 08:35

Uprava lidera tamošnjeg šampionata saopštila da zbog incidenata koji su napravili navijači Lala ne žele da igraju revanš u “srpskoj Atini”

Rukometaši Vojvodine na terenu su izborili pobedu u Austriji protiv lidera tamošnjeg šampionata Kremsa sa 29:27 i stigli na korak do osmine finala EHF kupa. Dešavanja na terenu bila su u drugom planu. U žiži su bili incidenti koji su pravili navijači novosadskog kluba.

Iz Kremsa su odmah posle meča zapretili da ne žele da igraju revanš na Klisi, zabrinuti za bezbednost igrača i stručnog štaba. Pretnja je i ostvarena, klupska uprava je saopštila da ne dolaze u subotu na revanš.

Izabrane vesti

Želimo da zaštitimo igrače i službena lica”, napisali su iz Kremsa u pismu Evropskoj rukometnoj federaciji.

U odbranu kluba stali su i u austrijskom rukometnom savezu.

Cela rukometna Austrija osuđuje svaki oblik nasilja i agresije. Zabrinutost kluba, igrača i zvaničnika oko putovanja u Novi Sad je razumljiva”, istakao je čelni čovek austrijskog rukometa Markus Plazer.

Sada je odluka na EHF-u. Logično bi bilo da Vojvodina dobije službenim rezultatom, ali… U Kremsu se nadaju da bi srpski šampion mogao da bude izbačen iz trećerangiranog međunarodnog takmičenja ili da utakmica bude odigrana na neutralnom terenu bez prisustva navijača. Malo je vremena ostalo do subote, na Evropskoj rukometnoj federaciji je da brzo preseče. Kako saznajemo, konačna odluka oko revanša mogla bi da bude doneta već danas posle 14 časova.

18.45: (4,00) Seged (8,50) Kjelce (1,35)

Iz Vojvodine se nisu oglašavali povodom “slučaja Krems”.

Podsetimo, utakmica je prekinuta na 20 minuta zbog tuče oko 70 navijača Vojvodine sa lokalnom policijom i i obezbeđenjem u dvorani. Meč je nastavljen tek pošto su Firmaši napustili objekat.

Vojvodina je na krilima odličnog hrvatskog golamna Frana Lučina slavila sa dva gola prednosti, pa je favorit za plasman među 16 najboljih klubova u ovom takmičenju.



tagovi

RK VojvodinaEHF kupEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara