Odbojkašice Fenerbahčea protiv Štutgarta (©CEV)
Odbojkašice Fenerbahčea protiv Štutgarta (©CEV)

Šok u Štutgartu! Domaćin presudio Feneru, Fedorovceva stala kad nije smela

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 21:39

Koneljano trijumfovao protiv Vakifbanka, a Vero Volej Milano srušio LKS Lođ

Iznenađenje večeri u Ligi šampiona za odbojkašice režirao je Štutgart! Nemački tim je dočekao četvrtfinalni meč kao totalni autsajder, ali ta uloga ga nije sprečila da pokaže suprotno i nanese poraz jednom od favorita za osvajanje elitnog takmičenja - Fenerbahčeu.

Posle pet setova nemačka ekspedicija je slavila protiv turske rezultatom - 3:2 (22:25, 26:24, 19:25, 25:20, 15:10).

Izabrane vesti

Igrala je odličan meč Arina Fedorovceva, završila ga je sa čak 31 poenom, ali je stala kad nije smela. U petom setu je od šest lopti prošla samo jednu, pogrešila je jednom i na prijemu... Saigračice nisu mogle da izvuku stvari na terenu. Bolje su u taj-brejku bile Nemice - sigurnije, raspoloženije... Zaslužile su ovu pobedu i imaju razloga za slavlje.

U pobedničkom sastavu najbolja je bila Kristal Rivers sa 23 poena. Naša Jovana Mirosavljević je ulazila u igru u više navrata... U petom setu je zabeležila jedan as i odradila dobar posao na prijemu.

Kod poraženih Fedorovceva je upisala 31 (napad 47-26, 55 odsto, jedan blok, četiri asa), Magdalena Stišjak je ostala na 16 (napad 38-14, 37 odsto). Odlična je bila Eda Erdem sa 15 - šest iz bloka, šest iz napada (12-6) i tri asa. Bojana Drča je bila u startnoj postavi u prva dva seta, a u četvrtom i petom je ulazila u igru.

Fenerbahčeu je u revanšu potrebna pobeda 3:0 ili 3:1 za direktan prolaz, ili 3:2 pa onda slavlje u zlatnom setu. Štutgart dalje vodi bilo koji trijumf, ili poraz 2:3, pa dobijanje dodatnog perioda.

U preostala dva večerašnja duela je bilo manje neizvesnosti. Koneljano je u derbiju dana savladao Vakifbank - 3:1 i tako se veoma približio polufinalu. Isto tako je veliki korak uspeo da napravi Vero Volej Milano protiv LKS Lođa - 3:1. Obe ekipe su pobede zabeležile na gostujućem terenu, pa će im naredne nedelje kod kuće biti potrebna po dva seta kako bi ušle u polufinale.

Koneljano je predvodila Izabel Hak sa 28 poena, dok je u Vakifu jedina dvocifrena bila Gabi Gimaraeš sa 15 poena. Selektora Srbije Đovanija Gvidetije čeka veoma težak zadatak u revanšu, jer je njegov tim veoma blizu silaska s trona. Srpska reprezentativka Bianka Buša nije osetila teren u dresu turskog kluba.

Kad je Milano u pitanju - najbolja u trijumfu je bila Dana Retke sa 16 poena. Sjajnu partiju je pružila Teodora Pušić, koja je dodala 18 prijema, uz odlične procente - 89 odsto pozitivnog, 72 odsto idealnog.

Poslednji četvrtfinalni duel na programu je u sredu od 17.00, a sastaju se Ezačibaši i Skandići.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

ČETVRTFINALE

Utorak

Vakifbank - Koneljano 1:3

LKS Lođ - Vero Volej Milano 1:3

Štutgart - Fenerbahče 3:2

Sreda

17.00: Ezačibaši - Skandići

POLUFINALE

Vakifbank/Koneljano - Ezačibaši/Skandići

LKS Lođ/Vero Volej Milano - Štutgart/Fenerbahče


tagovi

Bojana DrčaCEV Liga šampionaŽOK FenerbahčeMagdalena Stišjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara