Džošu Alenu nije prijala topla Florida (©AFP)
Džošu Alenu nije prijala topla Florida (©AFP)

Šokantan vikend u NFL-u: Favoriti padali kao kruške - Bilsi, Remsi, Sejntsi, Kaubojsi...

Vreme čitanja: 6min | pon. 08.11.21. | 05:40

Deveto kolo donelo neverovatne rezultate. Najveće iznenađenje je poraz Bafala u Džeksonvilu sa 9:6, u meču bez tačdauna. Pekersi bez Erona Rodžersa pružili žestok otpor neubedljivom Kanzasu. Čifsi dobili sa 13:7. Desetkovana Arizona slavila u San Francisku sa 31:17

Zahuktava se NFL šampionat. Prošla je polovina sezone, a nedeljni mečevi doneli su velika iznenađenja. Favoriti su padali kao kruške. Najšokantniji poraz doživeo je Bafalo. Jedan od kandidata za Superboul poražen je od autsajdera Džeksonvila na Floridi. Domaćin je slavio sa 9:6 u utakmici u kojoj nije postignut tačdaun. Kvoterbek Bilsa Džoš Alen je imao katastrofalno veče protiv Džeguarsa, a prava napast za vođu napada gostiju bio je defanzivac domaćeg tima koji se zove i preziva isto kao i zvezda ekipe iz države Njujork – Džoš Alen. Bilsima je ovo već treći poraz u šampionatu, dok je tim Urbana Majera stigao tek do drugog trijumfa u šampionatu.

Meč Kanzas – Grin Bej je razočarao. Čifsi u pobedili sa 13:7 na svom Erouhedu, ali su imali veliku prednost jer za Pekerse zbog korona virusa nije igrao Eron Rodžers. Mladi Džordan Lav je imao prvi start u karijeri u zeleno-žutom dresu i nije se proslavio. Ništa Siraši nisu mogli da urade sve do finiša kada je Alen Lazard postigao tačdaun, za smanjenje rezultata na 13:7. Bila je to šansa za Pekerse, ali je Patrik Mahoms u poslednjem napadu, na trećem daunu uspeo da nađe Tajrika Hila i tu je bio kraj nada Grin Beja da može da izbegne poraz.

Izabrane vesti

Kanzas je nastavio s lošim igrama. Četa Endija Rida ima skor od pet pobeda i četiri poraza, ali ovi Čifsi ne obećavaju pred nastavak šampionata. Skromna odbana Grin Beja uspela je da zaustavi nekada eksplozivan napad šampiona iz 2020. godine koji u drugom poluvremenu nije postigao nijedan poen. Pekersi nisu iskorstili dva fild gola u prvih 30 minuta. Jedan je promašio kiker Mejson Krozbi, a drugo je izblokiran.

Remsi su iznenađujuće demolirani na svom terenu od Tenesija – 16:28. Tajtensi su prošle nedelje ostali bez glavne zvezde, povređenog raning beka Derika Henrija, ali i bez njega, tim iz Nešvila je slavio zahvaljujući fantastičnoj odbrani. U prvom poluvremenu, Tajtensi su imali dva defanzivna tačdauna. Kvotebek domaćeg tima Metju Staford je imao najgori meč u dresu tima iz grada anđela. Bacio je dve presečena pasa u drugoj četvrtini. Poentirao je i kvoterbek Tenesija Rajan Tanehil na četvrtom daunu u fiinšu drugog perioda igre koji su gosti dobili sa 21:0.

U finišu meča je tačduan postigao i legendarni Ejdrijan Piterson koji je stigao u Nešvil pre nekoliko dana kao zamena za povređenog Henrija. Remsima je ovo drugi poraz, a zanimljivo, oba su ostvarili na svom terenu. Pre Tensesija ekipu iz Los Anđelesa dobila je i Arizona. Za Remse zbog lakše povrede nije igralo veliko pojačanje iz Denvera Von Miler.

San Francisko je i u četvrtom meču na svom terenu poražen. Desetkovana Arizona je razbila Fortinajnerse na Levis stadionu sa 31:17. Gosti su u Kaliforniju igrali bez povređenog kvoterbeka Kajlera Marija i risivera Deandrea Hopkinsa, ai i bez njih su bili dominantni protiv indisponiranog domaćina. U prvom poluvremenu su Džordž Kitl i Bredon Ajuk imali famblove. U napadu Kardinalsa je briljirao raning bek Džejms Koner koji je istrčao dva tačdauna. Arizona je sa skorom 8-1 opet lider Nacionalne fudbalske konferencije (NFC).

Dalas je bio hit sezone do ovog kola, ali je poklekao na svom AT&T stadionu u Arlingtonu od Denvera – 16:30. Sredinom poslednje deonice meča bilo je 0:30. Dak Preskot se vratio u tim Kaubojsa, ali očigledno nije bio 100 odsto spreman, pa je bio lak zalogaj za odličnu odbranu Bronkosa.

Baltimor je posle produžetka pobedio Minesotu sa 34:31. Imali su Vajkingsi prednost od 24:10, ali su Rejvensi sa tri tačdauna preokrenuli rezultat. Lejvion Bel je uneo loptu u end zonu rivala za 31:24, tri i po minuta pre kraja. Minesota je, ipak, uspela da uvede meč u produžetak posle poentiranja Adama Tilena. U dodatnih 10 minuta, kvoterbek domaćina Lamar Džekson je izgubio loptu, uhvatio ju je lajnbeker gostiju Entoni Bar, ali Vajkingsi taj poklon nisu iskoristili. Brzo je Balitmor vratio posed, a najboljem kikeru lige, Džastinu Takeru, nije bilo teško da donese pobedu svom timu šutem sa 36 jardi, 20 sekundi pre kraja.

Dramatičan meč viđen je u Nju Orleansu, gde je Atlanta fild golom kikera, Korejca Kooa, tri sekunde pre kraja, dobila Nju Orleans sa 27:25. Sejtnsi gu gubili sa 6:24, ali se u poslednoj četvrtini probudio Trevor Simijan. Uspeli su domaćini tri puta da postignu tačdaun, da preokrenu rezultat na 25:24. Elvin Kamera nije uspeo da osvoji dva poena. Ostalo je minut za Meta Rajana koji je odveo svoj tim do četvrte pobede, iznenađujuće, s obzirom na to kakve probleme imaju Falkonsi ove sezone (prošle nedelje je glavni risiver tima Kalvin Ridli odlučio da prekine karijeru zbog psihičkih problema, a tim iz Džordžije je pre početka šampionata ostao bez legendarnog Hulija Džonsa).

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U derbiju Ohaja, Klivlend je pregazio Bengalse u Sinsinatiju sa 41:16. Očigledno Braunsi bolje igraju bez Odela Bekama koji je otpušten prethodne nedelje. Meč je počeo defanzivnim tačdaunom Denzela Vorda od 100 jardi. Presekao je pas Džoa Barou. Briljirao je raning bek gostiju Nik Čab sa 137 jardi i dva tačdauna. Barou je imao dve presečene lopte, nije bacio nijedan tačdun. Bengalsima je ovo drugi vezani poraz. U diviziji Sever AFC-a, kao i na Zapadu iste konferencije svi timovi imaju 50 odsto pobeda ili više, što se nikada nije dogodilo u NFL-u.

Nju Ingland je razbio Karolinu u Šarlotu sa 24:6, a košmarni meč imao je kvoterbek Pantersa Sem Darnold. U drugom poluvremenu je bacio čak tri presečene lopte i zasluženo dobio salve zvižduka domaćih navijača. Napad Pantersa je bio užasan. Petriotsi nisu briljirali ofanzivno, samo su koristili greške Darnolda, ovogodišnjeg pojačanja iz Njujork Džetsa. U odbrani čete Bila Beličika sjajan je bio kornerbek Džesi Džekson sa dva "intersepšna“. Za Karolinu je debitovao kornerbek Stefon Gilmor i protiv bivše franšize koja ga je prošlog meseca trejdovala, uspeo je da preseče loptu Meku Džonsu, ruki kvoterbeku tima iz Bostona.

U neizvesnim mečevima, Čardžersi su dobili Iglse u Fildelfiji sa 27:24, dok su Džajantsi slavili protiv Las Vegas Rejderse sa 23:16.

NFL – 9. KOLO

Petak

Indijanapolis Kolts - Njujork Džets 45:30 (7:7, 21:3, 14:6, 3:14)

Nedelja

Baltimor Rejvens - Minesota Vajkings 31:31 - 34:31 p. p. (3:7, 7:10, 7:7, 14:7, 3:0)

Karolina Panters - Nju Ingland Petriots 6:24 (0:0, 6:14, 0:10, 0:0)

Sinsinati Benglals - Klivlend Brauns 16:41 (7:7, 3:17, 0:10, 6:7)

Dalas Kaubojs - Denver Bronkos 16:30 (0:6, 0:10, 0:3, 16:11)

Majami Dolfins - Hjuston Teksans 17:9 (7:0, 10;6, 0:0, 0:3)

Džeksonvil Džeguars - Bafalo Bils 9:6 (3:3, 3:3, 0:0, 3:0)

Nju Orleans Sejnts - Atlanta Falkons 25:27 (0:3, 0:7, 3:7, 22:10)

Njujork Džajants - Las Vegas Rejders 23:16 (7:7, 3:6, 7:3, 6:0)

Filadelfija Igls - Los Anđeles Čardžers 24:27 (0:7, 10:0, 7:9, 7:11)

Kanzas Siti Čifs - Grin Bej Pekers 13:7 (7:0, 6:0, 0:,0, 0:7)

San Francisko Fortinajners - Arizona Kardinals 17:31 (0:14, 7:3, 7:14, 3:0)

Ponedeljak

Los Anđeles Rems - Tenesi Tajtens 16:28 (3:0, 0:21, 3:0, 10:7)

Utorak

02.15: (1,40) Pitsburg Stilers (14,0) Čikago Bers (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaGrin Bej PakersKanzas Siti ČifsMetju StafordPatrik MahomsDalas KaubojiDalas KaubojsDžoš Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara