Tajson Fjuri i Diontej Vajlder (©Reuters)
Tajson Fjuri i Diontej Vajlder (©Reuters)

Spektakl u Las Vegasu: Tajson Fjuri odbranio titulu, “Kralj cigana” opet nokautirao Vajldera

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 06:44

Britanac drugi put zaredom pobedio Amerikanca

Spektakularna borba, po mnogo čemu epski meč, bitka titana u Las Vegasu i odbrana WBC pojasa Tajsona Fjurija. Nije uspeo Diontej Vajlder u prepunoj “Ti mobajl areni”, u Las Vegasu, pred domaćom bulikom da skine Tajsona Fjurija sa bokserskog trona.

Dva puta je tokom borbe Tajson Fjuri padao, bio je na patosu... Digao se poput feniksa iz pepela i nokautirao Dionteja Vajldera u 11. rundi. Diontej Vajlder je treći put pokušao i nije izašao kao pobednik iz bitke sa Britancem.

Izabrane vesti

Prva od tri borbe u teškoj kategoriji završena je nerešenim ishodom, koji momak iz Mančestera ne priznaje. U drugoj je Tajson Fjuri naneo Amerikancu prvi poraz u karijeri, posle impresivne 42 pobede. Dobio je tu borbu Britanac tehničkim nokautom. Nakon treće borbe i zaključene trilogije više dileme nema: “Kralj cigana” je najbolji.

Tajson Fjuri i Diontej Vajlder (©Reuters)Tajson Fjuri i Diontej Vajlder (©Reuters)

Pojas u teškoj kategoriji ne menja vlasnika. Drugi put za 20 meseci je Tajson Fjuri bio bolji od Dionteja Vajldera, više ne postoji dilema ko je najbolji. Britanac je ostvario 31. pobedu u karijeri, 22. borbu dobio je nokautom i još je bez poraza. Pregrmeo je vulkansko grotlo u Nevadi, neprijateljski nastrojenu publiku i huk sa tribina koji je na početku nosio Amerikanca, a kako je borba odmicala postao je sve slabiji. Razlog je jednostavan - dominacija Tajsona Fjurija u ringu.

Ušao je Tajson Fjuri u “Ti mobajl arenu” rimski legionar i u skladu sa kostimom se ponašao u ringu. Pametnije je Britanac boksovao, bio je koncentrisaniji i staloženiji. Nije gubio glavu, čekao je Dionteja Vajldera, koji se lavovski borio. Evidentno je da je Amerikanac u borbu ušao nikada spremniji, izdržao je brojne direktne udarce. Ali, već polovinom epske bitke bilo je jasno na koju će stranu WBC pojas otići.

Posle uvodnog odmeravanja snaga u prve dve runde, treća i četvrta donele su pregršt uzbuđenja. Uzdrmao je Fjuri američkog boksera, bio je hladan kao špricer, levom je pravio varku, a desnom zadavao udarce. Aperkat, pa kroše i zatim identičan sistem udaraca. Bacio je Vajldera na pod. Prvi put su Amerikancu oči bile van fokusa, gong ga je spasio... 

Tajson Fjuri i Diontej Vajlder (©Reuters)Tajson Fjuri i Diontej Vajlder (©Reuters)

Mašina iz Mančestera krenula je da melje, činilo se da je “Kralj cigana” u potpunosti preuzeo kontrolu, a onda ga je Vajlder dva puta u četvrtoj rundi slao na patos. Veleobrt u Las Vegasu. Proključala je tada Nevada. 

Brzo je Tajson Fjuri došao sebi, sabrao se i krenuo opet da zadaje udarce. Bio je dominantniji, plesa po ringu sa vidnim viškom kilograma. Delovao je svežije, brže su mu noge radile i negde od sedme runde krenuo je u veliki nalet. Saterao ga je udarcima u ćošak, Amerikanac je odbijao da padne - samo je produžio agoniju. 

Bacao je Fjuri na konopce vajldera, u pojedinim momentima to nije bio boks, nego pravo rvanje. Imao je inicijativu šampion, čekao je pravi trenutak za napad i kada je osetio da može da završio borbu, krenuo je na sve ili ništa. U 11. rundi na 1:50 do kraja nokautirao Donteja Vajldera.



tagovi

boksTajson FjuriDeonte Vajlder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara