Marko Radović (Star Sport)
Marko Radović (Star Sport)

Spektakularne odbrane Mišovića skinule krunu Radničkom: Zvezda u finalu kupa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 21:16

Marko Radović i Gavril Subotić rešetali Radnički, crveno-beli za trofej protiv Novog Beograda

Kup Srbije dobiće novog kralja. Prognoze da bi autsajderi mogli da namuče favorite u polufinalu ne samo da su se obistinile već su vaterpolisti Crvene zvezde skinuli krunu braniocu trofeja kragujevačkom Radničkom, onemogućili mu plasman u treće uzastopno finale, te zakazali okršaj sa Novim Beogradom - 11:10.

Nisu crveno-beli za 32 minuta aktivne igre u bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović dozvolili izabranicima Uroša Stevanovića da dođu do vođstva, a kada je Radnički u poslednja dva minuta susreta pojurio izjednačenje, isprečio se sjajni golman Vladimir Mišović i sa dve spektakularne intervencije sačuvao Zvezdi gol prednosti koji je i odlučio pobednika.

Izabrane vesti

Iskoristili su crveno-beli činjenicu da je tokom jučerašnjeg dana Novi Beograd ukrao Kragujevčanima, odnosno angažovao supertalentovanog Marka Radulovića, te da je Nemanja Vico iz privatnih razloga oslobođen obaveza do daljeg. Osetili su puleni Alekandra Filipovića početkom druge četvrtine, nakon što su stekli prednost 4:1 da s pravom mogu da se nadaju finalu i prvoj ovosezonoskoj pobedi protiv Radničkog. Nije im smetalo što su prethodno u Superligi igrali 9:9, pa u regionaloj poraženi sa ubedljivih 15:10.

Odlično su tokom prvih desetak i kusur minuta igre branili situacije sa igračem manje i šest puta uzastopno sprečili su rivala da unovči brojčanu nadmoć u bazenu. Prvo poluvreme donelo je dve potpuno suprotne deonice - prvu su crveno beli dobili sa 2:1 golovima Marka Radovića i Gavrila Subotića, dok je led za goste minut posle skoro sedam minuta igre probio Filip Janković. Upravo je tandem Radović - Subotić rešetao Radnički većim delom utakmica i kombinovao postigao osam od 11 pogodaka ekipe (obojica po četiri gola).

Sa dva gola u drugoj deonici Stefan Branković je držao Radnički u životu, ali je Zvezda konstno čuvala prednost od dva do tri gola. Na poluvremenu je bilo 7:5, po tri gola na obe strane pala su u trećem kvartalu. Jedan Radovićev i dva Subotićeva, dok je na drugoj strani odskočio Nikola Lukić, na kraju najefikasniji igrač poraženog tima sa četiri pogotka.

Kroz čitav meč tražio se Luka Ukropina, pogodio je u odlučujućoj četvrtini i smanjio na 10:9, ali se izuzetno važnim ispostavio jedini pogodak Lukasa Semana. Iskusni 35-godišnji centar je ispalio šraubu i vratio Zvezdu na plus dva. Lukić je četvrtim pogotkom dao nadu, Radnički je u završnici imao nekoliko šansi za izjednačenje, a pre nego što je intervencijama zablisatao pomenuti Mišović, Ukropinu je zaustavila prečka.

Zvezdin golman je dva ključna udarca zaustavio na 100 i 84 sekunde pre kraja meča, koji je okončan čarkama u bazenu. Na sreću one nisu prerasle u nešto više. Interesantno, Kragujevčane su u Beogradu zadesili problemi, ostali su bez opreme, a crveno-beli su im sportski ustupili svoje kapice kako bi meč uopšte mogao da se odigra.

Velika pobeda crveno-belih znači da će se u finalu sastati sa ekipom Novog Beograda koja je tokom dana savladala Partizan sa 14:9.


tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdaKup Srbije u vaterpoluUroš StevanovićAleksandar Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara