Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Srbi briljirali u Ligi šampiona: Kukićev meč sezone, Nenadić i Cupara odlični, Borzaš raspucan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.11.22. | 22:34

EHF Liga šampiona: Srpski reprezentativac najzaslužniji za pobedu Dinama u Bukureštu protiv Visle Plock sa 32:27. Iskusni srednji bek najefikasniji igrač Vesprema

Iza Lazara Kukića je sezona karijere u dresu Benfike s kojom je stigao do trofeja Lige Evrope. Letos je došao kao veliko pojačanje u Dinamo iz Bukurešta. Imao je neke dobre partija na početku, onda zapao u malu krizu, ali protiv Visle Plock u sedmom kolu Lige šampiona, srpski reprezentativac je odigrao najbolji meč u sezoni. Vodio je svoj tim do trijumfa sa 32:27 u paklenom ambijentu u prestonici Rumunije pred više od 5.000 navijača.

Kukić je postigao sedam golova iz 10 pokušaja, bio najefikasniji igrač rumunskog prvaka. Dobro je razigravao saigrače, bio pravi lider čete Ćavija Paskvala koja je vezala drugi uzastopni trijumf i sada je blizu plasmana u nokaut rundu najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu.

Izabrane vesti

Vodio je domaćin veči deo meča, ali su gosti disali za vratom Dinamu. Ekipa iz Bukurešta je veoma rano ostala bez Anta Kuduza koji je dobio crveni karton. Do sedam, osam minuta pre kraja bilo je neizvesno, a onda su domaćini dodali gas i na kraju ostvarili ubedljiv trijumf.

Odličnu partiju pružio je i Andrei Negru sa šest golova i Egipćanina Mohamed Šebib sa pet. Kod poljskog vicešampiona briljirao je hrvatski reprezentativac Tin Lučin, strelac osam golova, dok je Lovro Mihić postigao šest.

Vesprem se mučio sa Zagrebom na novom debiju Slavka Goluže na klupi hrvatskog prvaka, ali na kraju je kvalitet presudio – 32:28. Mađarski vicešampion je, uz Barselonu, ostao jedini neporažen tim u sezoni. Petar Nenadić u junu napušta tim iz grada u blizini jezera Balaton, ali to ga nije sprečilo da bude najbolji u redovima domaćeg tima. Postigao je šest golova, dok je Omar Fati zatresao mrežu gostiju pet puta. Dragan Pešmalbek je dao dva gola, bio standardno dobar u odbrani, dok je odličan bio Vladimir Cupara koji je zaustavio 11 udaraca Zagrepčana.

Veteran Željko Musa sa pet pogodaka je bio najefikasniji kod gostiju, dok je odličan bio i mladi Srbin Stefan Dodić sa tri pogotka. Miloš Kos se nije uspisao u listu strelaca. Golman Dino Slavić je imao 11 odbrana.

U derbiju sedmog kola silno oslabljeni Kil bez Sandera Sagosena, Hendrika Pekelera i najnovijeg povređenog igrača, Šveđanina Erika Johansona (pauza od minimum mesec dana) uspeo je da otkinu prvi bod Barseloni – 30:30. U prepunoj Vunderino areni, Katalonci su 40 minuta bili mnogo bolji rival, imali i pet golova viška (22:17), ali tim Filipa Jihe je uspeo da preokrene rezultat i na kraju može da žali za celim plenom. Vodio je Kil sa 30:28, ali je prvo Blaž Janc smanjio rezultat, a posle kontre, osam sekundi pre kraja, francuski pivotmen Ludovik Fabregas doneo je vredan bod gostima koji su zadržali oreol nepobedivosti u Ligi šampiona.

Niklas Ekberg sa devet golova je bio najbolji u dresu Zebri s Baltika, dok su po pet pogodaka za goste postigli Blaž Janc i Timoti N’Gasan.

Još jedan Srbin imao je zapaženi učinak. Uroš Borzaš je bio najefikasniji rukometaš Elveruma koji je očekivano poražen u Poljskoj od Kjlecea – 33:37. Levi bek iz Ade je letos pojačao norveškog šampiona iz francuskog Tuluza, a protiv vicešampiona Evrope je pogodio šest puta u metu.

-----------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE – 7. KOLO

GRUPA A

Sreda

PSŽ - Gudme 41:36 (16:16)

Četvrtak

Dinamo Bukurešt - Visla Plock 32:27 (15:14)

Vesprem - Zagreb 32:28 (16:15)

Magdeburg - Porto 41:36 (22:17)

GRUPA B

Sreda

Olborg - Nant 32:35 (17:20)

Seged - Celje 36:27 (18:12)

Četvrtak

Kil - Barselona 30:30 (14:18)

Kjelce - Elverum 37:33 (21:17)



tagovi

RK KilRK BarselonaLazar KukićRK Dinamo BukureštEHF Liga šampionaPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara