Đorđe Lazić (©Starsport)
Đorđe Lazić (©Starsport)

Srbi uzdanice velikana u bici za Ligu šampiona, Zvezdi se otvara put u Kupu Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 16:47

Partizan nije imao sreće na žrebu...

Žreb za Ligu šampiona održan je u Nionu, poznati su parovi plej-ofa, a među najvećim adutima velikana iz Italije, Mađarske i Grčke su - Srbi. U bazenu i kraj njega. 

Posle održanog žreba čini se da postoji samo jedna nedoumica: Breša ili Vašaš. Biće to derbi plej-ofa Lige šampiona, srpski centar Đorđe Lazić udariće na Savu Ranđelovića, Branislava Mitrovića i Slobodana Nikića, koji će se na taktičkom planu nadmudrivati sa Alesandrom Bovom.

Izabrane vesti

Breša je u prethodne dve sezone igrala u polufinalu Lige šampiona, pretprošle je skinula slavni Pro Reko sa italijanskog trona. Sačuvala je najvažnije šrafove i zbog toga će biti u blagoj prednosti... Ko god da ispadne - biće u najužem krugu, ako ne i prvi favorit za podizanje trofeja u Kupu Evrope.

Vladimir Vujasinović letos je preuzeo grčki Vuljagmeni. Otvara mu se put do grupne faze Lige šampiona, dobio je za rivala u plej-ofu Ćirićev Noazi le Sek. OSC Budimpešta minule sezone bila je član elite, sreća je Mađare pogledala na žrebu i sa Panioniosom ne bi trebalo da imaju ozbiljnijih problema, a na papiru je splitski Jadran dobio najpoželjnijeg protivnika. Protivnik mu je rumunska Oradea. 

Dvomeči plej-ofa za Ligu šampiona igraju se 29. oktobra i 5. novembra, a poraženi timovi će se preseliti u Kup Evrope i startovaće od osmine finala u drugorangiranom evropskom takmičenju. 

PAROVI PLEJ-OFA ZA LIGU ŠAMPIONA:

OSC Budimpešta (Mađarska) - Panionios (Grčka)

Noazi le Sek (Francuska) - Vuljagmeni (Grčka)

Vašaš (Mađarska) - Breša (Italija)

Jadran Split (Hrvatska) - Oradea (Rumunija) 

GRUPNA FAZA LIGE ŠAMPIONA:

GRUPA A: Pro Reko (Italija), Barseloneta (Španija), Hanover (Nemačka), Radnički (Srbija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Olimpijakos (Grčka), Jadran Split (Hrvatska) ili Oradea (Rumunija), Noazi le Sek (Francuska) ili Vuljagmeni (Grčka)

GRUPA B: Novi Beograd (Srbija), Ferencvaroš (Mađasrka), Marselj (Francuska), Jug Dubrovnik (Hrvatska), Sabadelj (Španija), Špandau (Nemačka), OSC Budimpešta (Mađarska) ili Panionios (Grčka), Vašaš (Mađarska) ili Breša (Italija)

Nakon žreba za Ligu šampiona držan je i za drugi krug kvalifikacija za Kup Evrope u kome će Srbiju predstavljati Crvena zvezda, Partizan, Šabac i valjevski Valis. 

Šapčani su jedna od šest ekipa koje su dobile organizaciju, od 27. do 30. oktobra ugostiće Jadran iz Herceg Novog, Solaris, Trst i Pej d’Eks, a najveće šanse za prolaz ima Crvena zvezda kojoj se otvorio put. Partizan će imati žestoku konkurenciju u Savoni i Strazburu, a Valis je samim prolaskom u drugu fazu napravio ogroman uspeh. 

Dve najbolje plasirane ekipe iz svake od šest grupa nastaviće pohod na evropski trofej. 

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LEN KUP EVROPE: 

GRUPA A (ŠABAC)

Šabac (Srbija)

Jadran Herceg Novi (Crna Gora)

Solaris (Hrvatska)

Trst (Italija)

Pej d’Eks (Francuska)

GRUPA B (STRAZBUR)

Strazbur (Francuska)

Partizan (Srbija)

Savona (Italija)

De Zan (Holandija)

GRUPA C (DUIZBURG)

Duizburg (Nemačka)

Barselona (Španija)

Telimar palermo (Italija)

Turkoan (Francuska)

GRUPA D (MLADOST ZAGREB)

Mladost Zagreb (Hrvatska)

Primorac Kotor (Crna Gora)

Honved (Mađarska)

Mediterani (Španija)

PAOK (Grčka)

GRUPA E (SOLNOK)

Solnok (Mađarska)

Crvena zvezda (Srbija)

Monpelje (Francuska)

Žaibas (Litvanija)

GRUPA F (STEAUA BUKUREŠT)

Steaua Bukurešt (Rumunija)

Ortiđa (Italija)

Valis Valjevo (Srbija)

BVSC Budimpešta (Mađarska)

Vitorija Gimarais (Portugalija)


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK BrešaVašašVK Jadran SplitVuljagmeniOSC BudimpeštaĐorđe LazićSava RanđelovićBranislav MitrovićSlobodan NikićVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara