(© MN Press)
(© MN Press)

Srbija dobija pojačanje za četvrfinale: Uroš Kovačević bi mogao na Poljsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 16:10

Kapiten privodi kraju period oporavka

Mogla bi reprezentacija Srbije da dobije neočekivano, a dragoceno, pojačanje u borbi za završnicu Prvenstva Evrope. I to u liku Uroša Kovačevića.

Kapiten naše selekcije nije igrao tokom grupne faze u Peruđi i Ankoni, a mogao bi u projektovanom četvrtfinalu sa Poljskom, pod uslovom da tim Igora Kolakovića prema očekivanjima u nedelju od 18 časova u Bariju eliminiše Češku, a sastav Nikole Grbića istog dana od 21 dobije Belgiju, protiv koje je veliki favorit.

Izabrane vesti

Kovačević je počeo da trenira sa ostatkom reprezentacije i sve je bliži povratku na teren.

Svakodnevno sam bolje, mogu da pomognem u narednim utakmicama. Dajem sve od sebe kako bih se oporavio od minorne povrede. Retko kome se dešava, meni jeste. Ništa strašno, ali me bol sprečava da igram. Ako bude bilo potrebne onda ću ići preko bola u mogućem četvrtfinalu“, zacrtao je naš primač servisa.

Kovačeviću teško pada što nije na terenu.

Pomažem tako što što navijam za drugove. Často mi je što sam deo ekipe. Igrali smo grupnu fazu na vrhunskom nivou, jedino smo od Italije izgubili, očekivano, jer smo od svetskih i evropskih prvaka poklekli na njihovom terenu. Za plasman u četvrtfinale nam je potrebna najbolja moguća partija“, dodao je Kovačević.

Aleksandar Atanasijević je konstatovao da je prvobitni cilj ostvaren plasmanom na drugu poziciju u grupi, iza Italije.

„Sad slede najvažniji mečevi, u osmini finala, nadamo se i četvrtinalu. Protiv Češke smo igrali dve kontrolne utakmice, ali ni oni, ni mi, u Beogradu nismo bili kompletni i te rezultati ne bi trebalo da nas zavaraju. Pre nekoliko godina je Češka u osmini finala izbacila Francusku, tada olimpijskog šampiona. Sigurno će Česi odgrati najbolje moguće, totalno rasterećni. Atmosfera je sjajna, uživamo. Ostaćemo koncentrisani, imperativ je da pobedimo Češku, posle možda napravimo najveće iznenađenje na turniru“, rekao je korektor Orlova.

Statističar Đorđe Pejić je podsetio da je Srbija dobila Češku na svim utakmicama u poslednjih deset godina, kad su zvanični susreti u pitanju, uključujući i meč sa Prvenstva Evrope 2019. takođe osmini finala, 3:0.

„U svim elementima su Česi dobri. Mi ćemo našom igrom probati da nadmašimo njihove kvalitete. Donovan Džavoronok je imao malu minutažu tokom grupne faze, dok se Jan Hadrava nije baš proslavio na utakmicama koje je igroa, sa njim su Česi sve izgubili. Nadam se da će proći kao dosad. Naša igra se poboljšava meča u meč. Protiv Nemaca smo na svim poljima bili dobri. U odbrani posebno“, napomenuo je Pejić.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojkaUroš Kovačevićevropsko prvenstvo za odbojkašeEvropsko prvenstvo za odbojkaše 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara