Ognjen Stojanović (©Aleksandra Krupanič)
Ognjen Stojanović (©Aleksandra Krupanič)

Srbija ni na nebu ni na zemlji: Protiv Rumunije za deveto mesto i oproštaj od Splita

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 08:30

Konačan utisak svakako neće biti promenjen

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Lebdi Srbija, ne nalazi se ni na nebu, ni na zemlju. Zarobljena je u međuprostoru još danas. Najradije bi se čitava srpska ekspedicija pokupila posle eliminacije, krenula put Beograda da ohladi glave i započne detaljnu analizu svega. Imaće i štošta da se obrađuje. Ali, pre no što stručni štab raščlani igru i izvrši ekspertizu, moraće Delfini još jednom u bazen, da se oproste od Spaladium arene i utvrde konačnu poziciju na Evropskom prvenstvu (11.30, RTS2, SK HD). 

Izabrane vesti

Povrataka sa velikih takmičenja bez medalje je bilo i biće, loše igre i niskih pozicija takođe - Srbija je 2013. godine na Svetskom prvenstvu u Barseloni zauzela tek sedmo mesto - ali najtrofejnija vaterpolo zemlja u ovom veku neće dogurati ni do četvrtine finala i da će na kontinentalnom prvenstvu sa Rumunijom igrati za deveto mesto ne bi se usudili da izgovore ni najveći pesimisti. 

Obistinila se ona “za sve postoji prvi put”, Split će biti označen kao crna tačka srpskog vaterpola, kako god da se meč sa Rumunijom završi. Celokupan utisak neće ni za trunku promeniti pobeda u nebitnom meču, jer svaki u razigravanju to jeste i niko osim najviše pozicioniranih ljudi u krovnim organizacijama ne vidi svrhu igranja istih. Jedino što bi u slučaju poraza po prvi put uz srpsku trobojku stajao dvocifren broj na velikom takmičenju. 

Split bi posle svega, baš kao što je to bila Barselona prethodnoj generaciji, mogao biti prekretnica za Srbiju. Krahovi neretko izazovu reakciju i promene, samo što će se na odgovor da li se, šta i u kom smeru menja čekati godinu dana. Do Svetskog prvenstva u Fukuoki. Srbiji će svakako dobro doći pauza da se presabere i vidi kojim će putem dalje da ide. 

Društvu Rumunija, Holandija i Izrael kvalitetom ne pripada, a igrom i mentalnom stabilnošću je trenutno miljama udaljena od najjačih evropskih reprezentacija. Nalazi se između dva razreda i sve što joj preostaje posle sumornog leta je da se zapita: Gde su napravljene greške u koracima? 

Dok se ne pronađu i iskorene, neće krenuti napred. Ispadanje u četvrtfinalu ili osmini - nije preterano ni bitno. Sve ispod borbe za medalje, koliko god da se krug timova koji ih love proširio, za Srbiju će biti neuspeh.

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA:

Četvrtak

18.00: (3.15) Mađarska (8.00) Španija (1.55)

20.30: (2.55) Hrvatska (6.50) Italija (1.85)

RAZIGRAVANJE OD 5. DO 8. MESTA NA EVROPSKOM PRVENSTVU:

Četvrtak

14.00: (2.55) Crna Gora (6.50) Grčka (1.85)

15.30: (3.40) Gruzija (8.00) Francuska (1.50)

UTAKMICA ZA 9. MESTO NA EVROPSKOM PRVENSTVU:

Četvrtak

11.30: (4.50) Rumunija (8.00) Srbija (1.35)

UTAKMICA ZA 11. MESTO NA EVOPSKOM PRVENSTVU:

Četvrtak

10.00: (15.0) Izrael (18.0) Holandija (1.02)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara