Katarina Krpež Šlezak (©MN Press)
Katarina Krpež Šlezak (©MN Press)

Srbija ostaje bez kapitena: Katarina Krpež Šlezak odlučila da se povuče

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 15:02

„Glavni razlozi su moje zdravlje i porodica. Vreme brzo prolazi, želim da se više posvetim ćerkici“, poručila je srpska rukometašica

Rukometašice Srbije će u nove izazove morati da krenu sa novim kapitenom. Igračica koja je već godinama bila vođa reprezentacije Katarina Krpež Šlezak (33) odlučila je da stavi tačku na karijeru u nacionalnom timu. Četu Uroša Bregara čeka učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji od 1. do 19. decembra, a do tada će morati da izaberu novog lidera tima.

Izabrane vesti

Posle dugog razmišljanja odlučila sam da završim moju reprezentativnu karijeru“, napisala je Katarina Krpež Šlezak u objavi na društvenim mrežama. „Teška srca sam odlučila da je kraj. Glavni razlozi su moje zdravlje i porodica. Vreme brzo prolazi, želim više da se posvetim ćerkici. Zato smatram da je pravi trenutak da neke mlađe devojke dobiju šansu. Sigurna sam da će željom i energijom doneti mnogo u budućnosti“.

Katarina je bila deo tima koji je Srbiji doneo srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Beogradu. Iste godine je osvojila i zlato na Mediteranskim igrama. Prošle godine se vratila u nacionalni tim posle pauze zbog porođaja, ali je sada ipak odlučila da kaže zbogom.

Bila mi je čast i zadovoljstvo svih ovih godina da igram za svoju zemlju. Srećna sam što sam imala priliku da igram sa divnim devojkama, mnogo toga smo prošle zajedno, mnogo lepih trenutaka će mi ostati u sećanju. Srećna sam jer sam imala priliku da upoznam prijatelje za ceo život. Iako neću više igrati za reprezentaciju, uvek ću biti verni navijač“, obećala je rukometašica slovenačkog Krima Katarina Krpež Šlezak.


tagovi

Katarina Krpež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara