Juniorke Srbije (©CEV)
Juniorke Srbije (©CEV)

Srbija počistila Hrvatsku za 67 minuta

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.08.22. | 22:27

Ženska juniorska reprezentacija plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva

Ne zaustavljaju se odbojkašice Srbije u Skoplju. Četvrtu maksimalnu pobedu zabeležile su Nina Mandović i drugarice u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i na taj način se plasirale u polufinale kolo pre kraja ligaškog dela. Ovog puta pred njima je pala Hrvatska i to za svega 67 minuta - 25:19, 25:22, 25:12.

Izabranice Vladimira Vasovića će sutra sa Holandijom voditi borbu za prvu poziciju u grupi. Oba tima na vrhu imaju skor 4-0 i 12 osvojenih bodova. Jedina razlika je jedan izgubljen set Lala. Zbog svega što su pokazale do sada, sigurno da se sutra od 18 časova u Skoplju očekuje zanimljiva borba.

Izabrane vesti

Do četvrtog trijumfa Srbija je došla na krilima Ksenije Tomić, koja je zabeležila 14 poena. Iva Šućurević je brojala do devet, dok se Una Vajagić zaustavila na sedam.

U protivničkom timu nijedna igračica nije bila dvocifrena. Najviše poena je skupila Ana Burilović - osam. Mara Štiglić je na svom kontu imala šest.

Kad je u pitanju druga grupa - Italija sa četiri pobede drži prvu poziciju. Poljska je druga, a onda se ređaju Slovenija, Finska, Grčka i Severna Makedonija.

U četvrtak su na programu utakmice petog kola, u subotu su na programu polufinala, a nedelja je rezervisana za raspodelu medalja.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE

1. kolo

Srbija - Švajcarska 3:0

2. kolo - nedelja

18.00: Rumunija - Srbija 0:3

3. kolo - ponedeljak

Srbija - Turska 3:0

4. kolo - sreda

Srbija - Hrvatska 3:0

5. kolo - četvrtak

18.00: Srbija - Holandija


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeAleksandra Uzelac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara