Srbija prvak Evrope! Virijević začarao mrežu, kapiten Martinović nokautirao Špance

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 20:52

Selekcija Uroša Stevanovića zablistala u Podgorici - 9:8

Nema nikakve bojazni, srpski vaterpolo ima svetlu budućnost, bez obzira što u ovom trenutku seniorska selekcija traži svoj put ka najvrednijim odličjima. Juniorska selekcija Srbije, koju predvodi fenomenalni Uroš Stevanović, postala je prvak Evrope, pošto je u finalu u Podgorici savladala Španiju sa 9:8 (2:1, 3:3, 2:3, 2:1).

Najvažniji pojedinac u redovima naše selekcije bio je sjajni čuvar mreže Radoslav Virijević, koji je zabeležio čak 11 odbrana, ali je uloga apsolutnog heroja zasluženo pripala kapitenu Vasiliju Martinoviću, koji je postigao poslednji pogodak na meču, a potom proglašen za najboljeg igrača čitavog šampionata.

Izabrane vesti

Kao što se i očekivalo, u velikom finalu je bila viđena prava igra živaca. Delfini su u trećoj četvrtini vodili sa 6:4 i 7:5, ali im to nije bilo dovoljno da uđu u mirniju završnicu, pošto je Crvena furija uspela da anulira prednost rivala pre ulaska u odlučujući kvartal. I u četvrtoj četvrtini je viđena velika borba, ali i ogromna nervoza, pa su viđena i brojna isključenja. Kod Srbije je crveni karton dobio selektor Stevanović, a u finišu i Bogdan Gavrilović. U samoj završnici Srbija je odigrala fantastičnu odbranu i sačuvala stečenu prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nikola Kojić i Aleksandar Kovačević sa po dva gola, dok je kod Španaca Ferer postigao tri gola.

SRBIJA - ŠPANIJA 9:8 (2:1, 3:3, 2:3, 2:1)

Bazen Morača. Sudije: Matijašević (Crna Gora), Kurtidis (Grčka). Igrač više: Srbija 10 (4), Španija 16 (6). Dva igrača više: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Pajković, Maraš 1, Dimitrijević, Baucalo 1, Kojić 2, Gavrilović 1, Jauković, Urošević 1, Martinović 1, Brešćanski, Stanić, Kovačević 2, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

ŠPANIJA: Lopez, Saez,Kedo 1, Ferer 3, Duart, Sesen 1, Garsia 1, Skot, Rodrigez 1, Figes, Vilar, Fernadez 1, Azuz. Savezni trener Lozano.


tagovi

Uroš Stevanovićjuniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara