©MN Press
©MN Press

Srbija u finalu Svetskog prvenstva! Holanđani razljutili i raspucali Nikolu Kojića

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 21:46

Supertalentovani igrač Partizana postigao pet golova i odveo selekciju Uroša Stevanovića do borbe za zlatnu medalju protiv Mađara

Dobrih šest minuta mladi srpski vaterpolisti nisu znali šta ih je snašlo u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Holandije. Izabranici Uroša Stevanovića kao da su olako shvatili protivnika, dekocentrisano su ušli u meč i do sedmog minuta gubili sa 0:4, ali su se onda nekako trgli i vratili u meč. Selekcija koju odlično vodi Branko Mitrović držala se do početka treće deonice, kada je preovladao kvalitet domaćina takmičenja, koji je potom rutinski stigao do slavlja - 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1).

Odlična igra Holandije kao da je posebno razljutila sjajnog Nikolu Kojića. Supertalentovani izdanak Partizanove škole krenuo je da rešeta protivničku mrežu i na kraju meč okončao sa čak pet postignutih golova. Pod va su dali Aleksandar Kovačević i Petar Stanić, a u strelce su se upisali i Marko Dimitrijević i Rodoljub Gajić.

Izabrane vesti

Kod odličnih Holanana najefikasniji je bio Lars ten Brok sa tri gola, dok je dva dao Vilem Vajgers.

U finalu ćemo gledati pravi vaterpolo klasik, pošto će se u velikom finalu sutra od 20.30 na bazenu Milan Gale Muškatirović sastati Srbija i Mađarska. Ni u drugom polufinalu nije bilo previše dileme, pošto su Mađari slavili sa 10:7, a sve je bilo rešeno posle treće četvrtine kada su vodili sa 7:3.

SRBIJA – HOLOANDIJA 11:7

(3:4, 0:0, 5:2, 3:1)

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Hodžes (Australija), Tioco (Hrvatska)

Igrač više: Srbija 11 (5), Holandija 7 (1)

Peterci: Srbija 1 (0), Holandija 1 (1)

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Gajić 1, Kojić 5, Gavrilović, Božović, Kovačević 2, Breščanski, Stanić 2, Bodiroga, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

HOLANDIJA: Stevens, Baker, Vijgers 2, Van de Bovenkamp, Vuters 1, Ten Brek 3, Vorvelt, Grendendik, Snel 1 Rejhard , Van de Dobelsten, Stenbrink. Savezni trener: Mitrović.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara