"Srbija"
"Srbija"

SP: Srpkinje, ne očajavajte, srebro sija kao zlato!

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.13. | 18:50

Brazilke po drugi put pobedile izabranike Saše Boškovića i popele se na svetski tron

SrbijaNi skoro 20.000 navijača u Kombank Areni, motiv da se revanširaju za jedini poraz na Svetskom prvenstvu i zlatna medalja kao ulog nije bilo dovoljno da izabranice Saše Boškovića naprave podvig i upišu se zlatnim slovima u istoriju našeg rukometa. Naše dame su se borile kao lavice, ostavile srce na parketu, ali prošle su kao i jači pol pre skoro dve godine u finalu EP protiv Danske. Srebro, ipak, sija kao zlato, jer su vratile naš rukomet na stare staze uspeha: Srbija - Brazil 22:20.
SrbijaNa početku meča fantastična atmosfera kao da je okovala noge našim rukometašicama, konkretno u odbrani, tako da su Brazilke sa igračicom manje postigle dva gola (5:3), a najviše problema zadavala je Fernanda Da Silva. Usledile su tri vezane odbrane Jovane Risović, pa su Sanja Damjanović sa dva gola i Dragane Cvijić donele vođstvo (6:5).
SrbijaBrazilke su napadale sa svih strana, Srpkinje su morale da igraju agresivnu odbranu, pa smo već posle 20 minuta igre po drugi put na terenu bili sa igračicom manje (na dva minuta isključenja Cvijić), ali je gol prednosti sve vreme čuvala sjajna Risovića. A kada ona kapitulira, tu su bile Cvijić i Damjanović da vrate tu minimalnu prednost. Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada naših rukometašica, bez prave ideje čak šest minuta i Brazil je preko Aleksandre Nasimento vrlo brzo preokrenuo rezultat zahvaljujući šutevima sa sedam metara (13:10). Andrea Lekić se pobrinula u poslednjim sekundama prvog poluvremena da smanji tu prednost i na veliki odmor da se ode sa prihvatljiv dva gola minusa (13:11)
CvijićI u nastavku su izabranice Saše Boškovića krenule loše, nekoliko vezanih grešaka surovo je kažnjeno i Brazilke su očas posla imale pet golova prednosti (16:11). Post Srpkinja konačno je prekinula Lekić preko sedmerca, a igrača više koristimo odmah u sledećem napadu za “minus tri” (16:13). Onda je na scenu stupila ministarka odbrane Katarina Tomaševića. Odbranila je dva sedmerca, jedan odbitak i jedan iz odlične akcije Brazilki, a Živković je potom postigla gol i sve to sa igračicom manje, pošto je bila isključena Ognjenović. Tomašević je spustila rampu, još dve odbrane, proradila je i Damjanović za “minus jedan”(16:15). Taman kada smo se u potpunosti vratili u igru Erić i Damjanović su morali na dvominutno hlađenje, a Nasimento sa sedmerca opet donosi prednost od dva gola (17:15). Iako sa dve igračice manje postižemo gol preko Živković, uzvraćaju Brazilke, a posle je bila precizna i Nišavić. Velika Katarina je tada opet u nekoliko navrata odbranama podigla Arenu na noge. Krpež je opet smanjila, a konačno pet minuta pre kraja meč Nišavić donosi izjednačenje (19:19). Piedade ponovo donosi Brazilkama gol prednosti, najzad su i sudije poslale dva minuta na hlađenje Amorim, a Lekić je donela novo izjednačenje (20:20). Nunes, međutim, opet povećava, Cvijić maši zicer, Rodrigez kažnjava i to je bilo kraj - 22:20.  
Srbija

Brazilke su po drugi put savladale Srpkinje i zasluženo zasele na svetski ron. Najefikasnija je bila Nasimento sa šest, a u poraženom timu Cvijić sa pet  golova.

Konačan plasman:

Izabrane vesti

1. Brazil - zlatna medalja
2. Srbija - srebrna
3. Danska - bronzana
4. Poljska
5. Norveška
6. Francuska
7. Nemačka
8. Mađarska
9. Crna Gora
10. Rumunija
11. Španija
12. Južna Koreja
13. Holandija
14. Angola
15. Češka
16. Japan
17. Tunis
18. Kina
19. Argentina
20. DR Kongo
21. Paragvaj
22. Alžir
23. Dominikanska Republika
24. Australija

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvropaSP rukometašiceSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara