Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Srpski dvojac nije uspeo, Niko Kovač i FaZe neokrnjeni idu u Rio

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 22:43

Velika borba na drugoj mapi rešena tek nakon produžetka

Prva mapa rešena je rutinski, ali je FaZe Clan morao izuzetno da se oznoji kako bi prebrodio drugu. C0ntact Gaming danas je odigrao sasvim solidan meč i pokazao da uprkos svim porazima u kvalifikacijama za Rio ima određeni kvalitet, te da će tražiti svoju šansu na nekim budućim nadmetanjima. Ovako, Niko Kovač bez poraza ide na završni turnir – 2:0 (16:9, 19:15).

Pred sam početak duela, c0ntact se odlučio za mapu Inferno, dok je FaZe odabrao da se suoči na Dust2 mapi. Preostala mapa bila je Nuke, mada do nje nismo došli baš zbog trijumfa tima Nika Kovača u produžetku na drugoj mapi.

Izabrane vesti

Upravo je Kovač bio najuspešniji igrač danas, pošto je zabeležio fantastičan rejting od čak 1,63. Imao je odnos 57-31 (+26), što dovoljno govori o tome koliko je bio bolji od ostalih. Sa druge strane, apsolutno niko nije imao pozitivan odnos – jedino je Georgi Grigorov uspeo da se izbori za „nulu“ (38-38) uz rejting 1,03.

Inače, u timu c0ntact Gaminga nalaze se i dva srpska igrača. Oni se danas nisu baš proslavili, pošto je Nestor 'LETN1' Tanić imao rejting od svega 0,64 uz odnos 22-44 (-22), dok je Luka 'emi' Vuković bio za nijansu bolji sa rejtingom 0,83 i odnosom 25-41 (-16).

Prvu mapu je FaZe rešio bez preteranih poteškoća. Na poluvremenu je rezultat bio prilično gust, ali je Nikov tim u nastavku zaigrao sjajno, nije dopustio c0ntact Gamingu da se vrati i na kraju je upisan ubedljiv trijumf (16:9). Na drugoj mapi je situacija bila nešto drugačija, pošto je FaZe vodio na polovini igre, da bi c0ntact nakon toga preuzeo inicijativu i time znatno otežao posao Nikovom timu. Ipak, pri rezultatu 15:13 za c0ntact, kada je FaZe jednostavno morao da dobije rundu, desio se preokret, a ekipa Nikole Kovača je do kraja nanizala pobede u svim rundama i tako odnela veliku pobedu.

FaZe Clan je tako završio kvalifikacije na prvom mestu bez ijednog poraza, pošto je redom slavio protiv G2 Esportsa, Godsenta, Copenhagen Flamesa, Northa, Movistar Ridersa, Mousesportsa, a danas i protiv c0ntact Gaminga.

ESL ONE - ROAD TO RIO, 7. KOLO

NedeljaNi

FaZe Clan - c0ntact Gaming 2:0 (16:9, 19:15)

Godsent - Movistar Riders 0:2 (14:16, 9:16)

treća mapa:

Copenhagen Flames - Mousesports

G2 Esports - North


tagovi

Niko Kovače-sportsCounter Strike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara