Srećko Lisinac (©CEV)
Srećko Lisinac (©CEV)

Srpski igrači obeležili grupnu fazu: Kovačević, Lisinac i Nedeljković blistali u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 17:33

Uroš je najbolji poenter i napadač, Srećko ima najbolji prolaz u napadu, a Aleksandar je drugi najbolji bloker

Možda srpski klubovi ne mogu da se pohvale sa mnogo pobeda u Ligi šampiona, ali zato naši odbojkaši iz inostranstva blistaju u elitnom društvu.

U januaru je završena grupna faza takmičenja, februar je rezervisan za razigravanje, u martu su četvrtfinala i prve utakmice polufinala. Finale je kao i obično oko 21. maja.

Izabrane vesti

Kada se baci pogled na statistiku - odmah može da se uoči da su se posebno istakli Srećko Lisinac, Uroš Kovačević i Aleksandar Nedeljković.

Najbolji poenter i napadač grupne faze takmičenja je Kovačević. Igrač poljske Varte upisao je 132 poena, što ga postavlja na prvu poziciju u toj kategoriji. Čak 117 poena je osvojio iz napada pa ga to čini najboljim napadačem.

Kad je u pitanju efikasnost u napadu, onda se tu izdvaja Srećko Lisinac. Srednji bloker Trentina ima najbolje procente - 66,67 odsto! Od 45 lopti prošao je čak 30.

Odlične blokerske sposobnosti pokazao je Aleksandar Nedeljković u dresu Fridrihshafena. Zanimljivo je da on i njegov saigrač zauzimaju prva dva mesta. Andre Braun je zabeležio 18 blokova, a srpski srednji bloker jedan manje - 17.

Dvocifren broj poena iz bloka ima i Nemanja Mašulović, koji je za ACH Volej upisao deset, a po devet poena imaju srednji blokeri Vojvodine Stevan Simić i Petar Krsmanović.

Podsetimo, direktno u četvrtfinale otišle su ekipe sa prve pozicije: Jastrežebski, Trentino, Halkbank, Peruđa i Lube.

U razigravanju će se sastati Aluron Varta - Zaksa, Zirat Bank Ankara - Berlin i Tur - Fridrihshafen.

Srbi će u četvrtfinalu moći da navijaju za Trentino, jer su velike uzdanice tog kluba Srećko Lisinac i Marko Podraščanin. Čeka se još Uroš Kovačević, koji će sa Vartom imati težak posao protiv dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka Zakse, kao i tandem nemačkog tima Nikola Peković - Aleksandar Nedeljković, koji se sastaje sa Turom.

PAROVI PLEJ-OFA LIGE ŠAMPIONA

termini 7. i 14. februar

Aluron Varta - Zaksa

Zirat Bank Ankara - Berlin

Tur - Frdrihshafen

Četvrtfinala

Halkbank Ankara - Lube Ćivitanova

Trentino - Aluron Varta/Zaksa

Peruđa - Zirat Bank Ankara/Berlin

Jastrežebski - Tur/Fridrihshafen


tagovi

Aleksandar NedeljkovićUroš KovačevićSrećko LisinacCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara