Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Srpski Vesprem i dalje neporažen, Nenadić i Pešmalbek po četiri puta u metu, blistao Lauge (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.11.22. | 21:23

EHF Liga šampiona: Mađarski vicešampion pobedio Vislu u Plocku sa 30:26 i ostao uz Barsu jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku sezone u evroeliti

Nije rukometaši Vesprem briljirali u Plocku, gubili su na početku drugog poluvremena, imali -3 (17:20), ali na „suvi kvalitet“ Rasmusa Laugea i Petra Nenadića, napravili su seriju 6:0 i rutinski priveli meč kraju i ostali uz Barselonu jedini neporažen tim u Ligi šampiona.

Dugo se mučio s povredom Rasmus Lauge, ali je ove sezone počeo fantastično i lider je svog tima. Srpski as Nenadić bio je pravi kada se lomilo, kada su domaćini poveli sa +3. „Pustio“ je ruku Petar Pan, postigao dva gola, smanjio rezultat. Domaćini čim su ispustili tu prednost gubili su glavu, pa je mađarski vicešampion lako stigao do pobede u finišu. Kvalitet tima Momira Ilića i duža klupa presudili su Poljacima.

Izabrane vesti

Sve bolji u timu Vesprema je srpski pivotmen Dragan Pešmalbek. Osim dobre odbrane, pojačanje Vesprema iz Nanta proteklog leta, bio je sjajan u napadu, četiri puta je zatresao mrežu Visle. Nažalost, golman Orlova Vladimir Cupara je pao u senku Španca Rodriga Koralesa koji je branio ceo meč i imao 10 odbrana. Lauge je sa 11 golova bio ubedljivo najefikasniji rukometaš u pobedničkom timu.

Kod tima Havijera Sabatea, Španac Gonzalo Perez Arse je bio najbolji sa pet pogodaka, dok su Abel Serdio i Mihal Dašek po četiri puta matirali Koralesa.

Pari Sen Žermen je teže nego što se očekivalo dobio na svom terenu Porto sa 32:30. Briljirao je Eloim Prandi. Bek Svetaca je čak 11 puta zatresao mrežu Zmajeva, dok je Letonac Dainis Krištopans postigao devet golova u timu Raula Gonzalesa. Kod portugalskog šampiona, koji je jedini ostao na nuli i posle šestog kola, Džek Turin je pogodio šest puta, a Ignjasio Plaza pet.

Kjelce je lako na svom terenu dobilo Seged sa 37:30. Arkadijuš Morito i Šimon Šiško su po sedam puta matirali mađarskog prvaka. U poraženim timu dobru partiju pružio je Bogdan Radivojević sa pet golova, koliko je za najveće razočaranje sezone postigao i Migel Martins.

Nant je 50 minuta bio ravnopravan rival Barselonu, ali je šampion Evrope slomio u finišu otpor francuskog tima – 34:29 u Blaugrani. Pivotmen Ludovik Fabregas je dao šest golova za domaćina, dok je kod gostiju najbolji bio Tibo Brit sa osam pogodaka.

--------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE - 6. KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb - Dinamo Bukurešt 28:29 (16:15)

Četvrtak

PSŽ - Porto 32:30 (17:15)

Visla Plock - Vesprem 26:30 (14:15)

Gudme - Magdeburg 33:32 (13:16)

GRUPA B

Sreda

Elverum - Celje 31:29 (17:14)

Kil - Olborg 36:36 (17:16)

Četvrtak

Barselona - Nant 34:29 (16:17)

Kjelce - Seged 37:30 (22:14)



tagovi

EHF Liga šampionaPetar NenadićDragan PešmalbekVespremRK Visla PlockRK PSŽRK Porto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara