Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Šta kažu kvote, ko je prvi favorit za titulu, koliko mogu Orlovi?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 08:16

Danska sa 2,20 je najbliža trećoj vezanoj kruni na Svetskom prvenstvu za rukometaše u Poljskoj i Švedskoj. Ako Srbija bude lider Grupe E u Katovicama primamljivi koeficijent u Mozzartu – 2,50

Rukometni fanovi s nestrpljenjem čekaju 28. Svetsko prvenstvo za rukometaše koji će narednih 18 dana da se igra u Poljskoj i Švedskoj. Za kladioce svakodnevno biće bogata ponuda mečeva u Mozzartu.

Oni koji žele da se klade pre šampionata, pogotovo ko će biti prvak, imaće lep izbor. Prvi favoriti za titulu, treću vezanu je Danska. Imena Mikela Hansena, Niklasa Landina Jakobsena, Hansa Lindberga, Rasmusa Laugea seju strah rivalima već više od decenije. Pre dve godine u Kairu, Danci su bili bolji u finalu od komšija Šveđana. Kvota u Mozzartu da će četa Nikolaja Jakobsena da se okiti titulom je 2,20.

Izabrane vesti

Francuska je broj 2 sa kvotom od 5,50, iako čak šestorica bitnih igrača ne igraju za Galske petlove zbog povreda. Neće biti Uga Deska, Timotija N’Gasana, Ajmerika Mina, Karla Konana, Veslija Pardina i Benou Konkua. Ipak, i dalje Trikolore predvodi na terenu legendarni Nikola Karabatić, najtrofejniji rukometaš svih vremena. Dika Mem, as Barselone, kandidat je za MVP ovog prvenstva.

Treći favoriti je jedan do dva domaćina šampionata, Švedska – 6,00. Jim Gotfridson i kompanija su bili evroski prvaci prošle godine u Budimpešti, a sada se napada svetsko zlato posle 24 godine.

Island ima kvotu od 9,00 za šampiona, dok su ostali daleko iza – Norveška i Hrvatska po 20,0, Nemačka, Egipat i Poljska po 25,0, Mađarska 30,0, Srbija 40,0...

Što se tiče naše selekcije, imamo kvalitet za svetski vrh, ali nemamo kontinuitet rezultata na velikim takmičenjima. Nije nas ni bilo na prošlom Svetskom prvenstvu u Egiptu. Ukoliko Srbija bude najbolja u Grupi E u Katovicama kvota u Mozzartu je 2,50. Treba pobediti Alžir i Katar i Nemačku, koja bi na papiru trebalo da bude najjači rival u prvoj fazi takmičenja.

Panceri su prvi favorit za lidersku poziciju u našoj grupi – 1,65, ali je četa Alfreda Gislasona osabljena stigla u Katovice, bez najboljih igrača koji su oprostili od dresa s državnim grbom. Posebno će nedostajati trio Kila, Hendrik Pekeler, Patrik Vinček i Štefan Vajnhold.

OVDE pogledajte kompletnu ponudu Mozzarta za šampiona i pobednike grupa.




tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara