Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Stefan Dodić napušta Vardar zbog Lige šampiona, ići će na novu pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 11:55

Još se ne zna gde

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Srpski rukometni biser Stefan Dodić (19) skrenuo je pažnju na sebe posle nastupa na Evropskom juniorskom prvenstvu (EP) gde je završio kao MVP. Najavljivalo se je da će igrati za Kjelce, ali poslednje informacije iz Poljske govore da sledi nova pozajmica.

Izabrane vesti

Dodić, koji je pre izvesnog vremena dobio poziv i od Tonija Đerone za seniorski tim Srbije, imao je odličan nastup za Orliće u Portugaliji. Bio je vodeći u osvajanju bronzane medalje, u pobedi nad Švedskom u malom finalu (30:26) i očekivalo se da će prvi put zaigrati za poljskog šampiona predvođenog slavnim Talantom Dujšebajevim. Stvari su se ipak promenile.

Predsednik Bertus Servas ozbiljno je razmišljao o Dodiću u Kjelceu, ali rekao je da će uslediti nova pozajmica. U izjavi za poljske medije, prvi čovek Kjelcea je naglasio da postoji nekoliko opcija za 19-godišnjaka, jedna od njih je iz klub koji igra u evropskim kupovima, a ne dolazi sa Balkana, dok je druga opcija ambiciozni PPD Zagreb.

Dodić je prošlu sezonu proveo na pozajmici u redovima makedonskog šampiona Vardara. Pričalo se o ostanku Srbije u Skoplju, ali se sve raspalo nakon što je dvostrukom šampionu Evrope EHF zabranio igranje u Ligi šampiona zbog navodnih neisplaćenih plata bivših rukometaša.

Pre Vardara, Dodić je igrao i za GRK Ohrid i Metalurg u Makedoniji. Srbin ima ugovor sa Kjelceom do 2026. godine, ali će otići opet na pozajmicu da bi stekao više iskustva.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

Stefan DodićrukometRK VardarRK Kjelce

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara