Strahinja Rašović (©Slobodan Sandić/VSS)
Strahinja Rašović (©Slobodan Sandić/VSS)

Stevanović okupio reprezentativce: Srbija započela pripreme za Svetsko prvenstvo u Dohi

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 22:50

Na spisku se našao 21 igrač

Evropsko prvenstvo samo što se završilo, a počele su pripreme za Svetsko prvenstvo. Tek tri dana odmora imali su reprezentativci koji su igrali u Zagrebu. Svi do jednoga našli su se na listi imena na koje računa selektor Uroš Stevanović za šampionat u Dohi.

Na spisku se našao 21 igrač, a selektor Srbije je pozive ponovo uputio igračima koji su otpali pred sam odlazak na kontientalni šampionat. Delfini su se ponovo okupili u Kragujevcu, gde će obaviti prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo, koje im je poslednja šansa da izbore olimpijsku vizu.

Izabrane vesti

Iznenađenja praktično ni nema, jer svi igrači koji su opet dobili poziv nalaze se u najužm krugu kandidata za odlazak na velika takmičenja i sasvim je moguće da će biti rokada u sastavu za Dohu. Reprezentativcima koji su u Zagrebu zauzeli sedmo mesto priključili su se golman Vladimir Mišović, centar Bogdan Gavrilović, Marko Dimitrijević, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, koji je imao problem sa povredom, te supertalentovani Luka Gladović.

Pokušaće selektor Uroš Stevanović tokom mini-priprema da ispravi manjkavosti u igri, a da li je i u kolikoj meri u tome uspeo biće mu jasnije posle sparinga sa Francuskom. Svetsko prvenstvo u Dohi traje od 2. do 18. februara (kada se računaju svi vodeni sportovi, za vaterpolo nešto kraće, finale će biti dan pre zatvaranja), a olimpijski šampion je u grupi sa Crnom Gorom, Amerikom i Japanom.

ŠIRI SPISAK SRBIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO:

Golmani: Branislav Mitrović, Radoslav Filipović, Vladimir Mišović

Centri: Đorđe Lazić, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Bogdan Gavrilović

Bekovi: Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović

Spoljna linija: Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Petar Jakšić, Đorđe Vučinić, Marko Dimitrijević, Vasilije Martinović, Luka Gladović


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara