Strahinja Bunčić (©MN Press)
Strahinja Bunčić (©MN Press)

Strahinja Bunčić i Marica Perišić doveli Srbiju do dvocifrenog broja odličja u Alžiru

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 19:55

Sjajni rezultati na Mediteranskim igrama se nastavljaju

Milica Nikolić je donela Srbiji osmu medalju na Mediteranskim igrama, a nije prošlo mnogo vremena posle njenog finala stigle su još dve. Sada je naša zemlja na dvocifrenom broju odličja - 10.

Prvo je džudista Strahinja Bunčić osvojio bronzu u kategoriji do 66 kilograma, a onda se sjajna Marica Perišić izborila za zlato. Ona je u finalu pobedila džudiskinju iz Italije Đulijom Kađijano u kategoriji do 57 kilograma.

Izabrane vesti

"Veoma je lep osećaj biti na vrhu podijuma. Bili su dobri mečevi, svaki na zlatan bod. Ja sam prepoznatljiva po tom stilu borenja. Dugo sam čekala i mnogo sam radila da dođem do ovakvog uspeha i zaista sam zadovoljna", izjavila je Marica Perišić.

Bunčić je na startu zabeležio pobedu protiv Francuza Gobera. U polufinalu je izgubio od Italijana Matea Pirasa, a u borbi za bronzu je savladao protivnika iz Hrvatske Roberta Klačara.

"Zadovoljan sam današnjim nastupom. Ovo je moje prvo učešće na Mediteranskim igrama i srećan sam što sam ga zaokružio sa medaljom", rekao je Bunčić.

Takmičari iz naše zemlje do sada su u Oranu osvojili deset odličja - četiri zlatna, dva srebrna i četiri bronzana. Do najsjajnijeg odličja su došli strelci u miksu Zorana Arunović i Damir Mikec, rvači Viktor Nemeš i Magomedgadži Nurasulov i džudiskinja Marica Perišić. Srebro je zasijalo oko vrata karatisti Vladimiru Brežančiću i džudiskinji Milici Nikolić, a bronze su uzele zajedno Sara Lončar i Marija Sudimac u badmintonu, kao i rvač Stevan Mićić, takmičar u boćanju Dejan Kovačević i džudista Strahinja Bunčić.


tagovi

Strahinja BunčićMediteranske igreMediteranske igre u Oranu 2022.Marica Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara