Strahinja Rašović (©European Water Polo Championship 2024)
Strahinja Rašović (©European Water Polo Championship 2024)

Strahinja Rašović: Odlazak na Olimpijske igre najbitniji, bićemo pravi u meču sa Hrvatskom

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 11:54

“Ono što je bilo ostavljamo iza nas, spremamo se za četvrtfinalni duel”, kaže najbolji strelac prethodnog Svetskog prvenstva

Ni Srbija, ni Hrvatska pre puta u Dohu nisu bile sigurne učesnice Olimpijskih igara. Tog bremena su se otarasile, pritisak je popustio. Vize su izvađenje, pa bi četvrtfinale moglo da bude spektakularno, jer bi trebalo da su obema reprezentacijama spali okovi.

I dok je hravtski državni tim bar malo morao da se bavi pripremom utakmice baraža sa Kinezima, srpski je mogao odmah posle treće pobede u grupnoj fazi, te obezbeđenog četvrtfinala, da se posveti analizi igre velikog rivala. Počev od petka, Uroš Stevanović i saradnici imaju tri dana da pronađu mane u igri Barakuda i spreme ekipu za derbi.

Izabrane vesti

Raduje sve u srpskom taboru što su u grupi bili maksimalni, a Strahinja Rašović uveren je da će on i saigrači biti pravi za eliminacione utakmice.

“Završili smo grupnu fazu na prvom mestu, što nam je i bilo najbitnije, jer smo se kvalifikovali za Olimpijske igre. Grupa je bila izuzetno jaka i zbog toga sam srećan što smo iz sva tri duela izašli kao pobednici. Kroz te tri jake utakmice smo podizali formu i verujem da ćemo tek biti pravi u narednim mečevima”, rekao je Strahinja Rašović i dodao:

“Spremamo se za Hrvatsku, imamo tri dana za pripremu tog četvrtfinalnog duela. Ono što je bilo ostavljamo iza nas i okrenuti smo samo jednom meču”.

Nekoliko puta su Srbija i Hrvatska sparingovali uoči prethodnih šampionata, poslednji put pred turnir u Zagrebu i Dubrovniku, a poslednji zvaničan meč odigrali su na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, kada su Barakude trijumfovale u četvrtfinalu.

Novi susret zakazan je za utorak od 17.00. Pobednik će u borbu za medalje, poraženi u besmisleno razigravanje.



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija HrvatskeStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara