Trener Boris Rojević (©MN Press)
Trener Boris Rojević (©MN Press)

Stvarno najbolja: Voša rutinirala Vranje sa 36 postignutih golova

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 23:11

Dominacija bekova, Puhovski sa devet i Golubović sa sedam pogodaka

Deset utakmica – deset pobeda!

Apsolutno nema nikakve dileme da su rukometaši Vojvodine daleko najbolji tim u Superligi, ispred konkurencije što su potvrdili na delu posle desete uzastopne pobede od starta takmičenja. Ekipa Borisa Rojevića očekivano je rutinirala Vranje rezultatom 36:23 (19:11).

Izabrane vesti

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da gosti sa juga Srbije nemaju šta da traže u ovoj utakmici. Jednostavno, Voša je pokazala da je preveliki zalogaj za Vranje, odnosno da je mnogo bolji tim u ovom trenutku. Uspeli su rukometaši Vranja da se drže tokom uvodnih dvadeset minuta na samo gol ili dva zaostatka, ali kada je Darko Milenković postigao gol za 11:8, lansirao je seriju domaćeg sastava posle čega je rezultat brzo otišao na 15:9. Upravo je u tim minutima dominantna sila na terenu bio Milan Golubović sa tri pogotka u tom nizu. Vranje nije imalo rešenje za brzu igru i rezultat je do poluvremena iznosio ubedljivih 19:11.

U nastavku susreta nije bilo mnogo dileme. Voša je odmah uzela dvocifrenu prednost koja je rasla do kraja susreta koja je na šest i po minuta do kraja iznosila i maksimalnih 15 golova (35:20), posle čega je definitivno bilo jasno da domaćinu ide nova recka u tefter.

Igrač utakmice je Boris Puhovski. Iskusni beloruski bek postigao je devet golova, pratili su ga Golubović sa sedam, te Milenković sa šest pogodaka. Kod gostiju osam golova Stefana Pavlovića, po četiri gola imali su Aleksa Maksić i Đorđe Čolović.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Radnički Kragujevac – Dubočica 31:34 (15:17)

Vojvodina – Vranje 36:23 (19:11)

Dinamo Pančevo – Obilić 30:23 (16:12)

Subota

17.30: Crvena zvezda – Jugović

18.00: Ub – Metaloplastika

18.30: Partizan – Proleter Zrenjanin




tagovi

RK VojvodinaMilan GolubovićBoris PuhovskirukometRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara