Slobodan Kovač (MN Press)
Slobodan Kovač (MN Press)

Sudar starijeg i mlađeg Kovača: Davide ozbiljno namučio oca, Halkbank tek u taj-brejku srušio Hataj

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 18:18

Lider prvenstva Turske se jedva izvukao protiv tima koji ima samo jednu pobedu

Zanimljiv obračun pred novogodišnje praznike imali su u Turskoj Slobodan Kovač i njegov sin Davide.

Srpski stručnjak sa klupe vodi Halkbank, ekipu koja je lider u prvenstvu i nema nijedan poraz. S druge strane je njegov naslednik koji igra za Hataj, tim iz donjeg doma sa samo jednim trijumfom. Možda je moglo da se očekuje da će favorit u ovom okršaju upisati ubedljivu pobedu, ali za bodove je ipak morao ozbiljno da se pomuči - 3:2 (25:22, 23:25, 23:25, 25:14, 15:12).

Izabrane vesti

Slobodan je planirao da odmori najbolje igrače, da pruži priliku onima koji manje igraju, ali je ipak morao da u drugom delu utakmice uvodi Nimira Abdel-Aziza i Mirzu Lagumdžiju. Hataj je pružio veliki otpor, a posebno motivisan bio je Davide Kovač.

U drugom setu koji je pripao njegovoj ekipi, zabeležio je čak 10 poena. Bio je gotovo nezaustavljiv - veoma opasan u napadu, a siguran na prijemu. U nastavku je malo popustio, a u glavnu ulogu je uskočio Mohamad Barbast. Iranac je sa 11 poena u trećem setu pogurao Hataj do vođstva 2:1.

Video je tada Slobodan Kovač da sa ovim protivnikom nema šale, uspeo je da trgne svoju ekipu i vrati ih na pravi put. Halkbank je dobio ubedljivo četvrti set - 25:14, a onda je ponovo imao problema u petom. Hataj je držao vođstvo, ali je posustao oko 10. poena. Završnica je protekla u znaku favorita.

Pobednički sastav je predvodio Gordon Perin sa 22 poena. U poraženom najbolji je bio Mohamad Barbast sa 20, dok je Davide Kovač stao na 18 (napad 38-15, dva asa i jedan blok).

Halkbank trenutno ima skor 13-0 na prvoj poziciji, a naredni meč igra sa Ziratom 6. januara. Hataj je 13. sa učinkom 1-12.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠE

13. kolo

Halkbank - Hataj 3:2



tagovi

HalkbankSlobodan KovačDavide Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara