"Trener Sijetla Pit Kerol sa titulom"
"Trener Sijetla Pit Kerol sa titulom"

SUPERBOUL: Sihoksi u spektakularnom stilu razmontirali Bronkose za prvu titulu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.02.14. | 09:23

Strašnom odbranom ekipa Sijetla rasturila Denver za spektakularnu pobedu u Njujorku - 43:8 (22:0)

Trener Sijetla Pit Kerol sa titulomNajbolja odbrana uništila najbolji napad! Ekipa Sijetl Sihoksa beskrupulozno je objasnila neke stvari u 48. izdanju Superboula za ubedljivu pobedu nad Bronkosima iz Denvera i prvu titulu šampiona - 43:8!

I dok su navijači u Njujorku videli zaista najbolju odbranu lige, mnogi su se verovatno pitali - šta se desilo sa najboljim napadom?!

Izabrane vesti

Gde je bio Pejton Mening?! Na terenu možda jeste bio, ali se njegove čarolije od ultrajake odbrane Sijetla nisu videle!

Sihoksi su u prvom poluvremenu imali ogromnu priliku da zabeleže najveću razliku ikada, ali su se ipak zaustavili kod rezultata 22:0, zbog čega su im falila samo četiri poena do rekorda.

Kvoterbek Denvera bio je u kanalu od samog početka meča, a svega 12 sekundi bilo je potrebno odbrani Sijetla da obezbedi sejfti, najbrži u istoriji Superboula. U nastavku susreta Hauška je vrlo brzo skupio poene za dva fild gola, čime su Sihoksi poveli sa 8:0, da bi Linč nešto kasnije doneo i prvi tačdaun - 15:0.

Pred sam kraj prvog poluvremena lajnbeker Smit je iskoristio očajnu igru ofanzivne linije Denvera, istrčao čak 69 jardi za novi tačdaun i rezultat 22:0. 

A u pauzi između dva poluvremena viđen je pravi šou - prvo je nastupao Bruno Mars, a potom i Red Hot Čili Pepes!

Tek što je počeo drugi deo igre, Sijetl je stigao do novog tačdauna i rezultata 29:0. Odbrana je nastavila svoj teror, a igrači Denvera bili su u potpunom šoku, od kojeg će se sigurno teško oporaviti. Prve poene za Bronkose doneo je Pejton Mening, ali je bilo prekasno za bilo kakav preokret... Sihoksi su potpuno zasluženo stigli do prve titule u klupskoj istoriji i doneli gradu Sijetlu prvi trofej još od 1979. godine, kada su Supersoniksi osvojili šampionski prsten u NBA ligi.
"Bili smo beskrupulozni cele sezone. Sa takvim mentalitetom mogli smo da osvojimo šampionat svaki dan. Na kraju krajeva, samo želite da igrate ovako dominantan fudbal svakog dana", rekao je kvoterbek Sijetla Rasel Vilson.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SuperboulSijetl SihoksNFLDenver Bronkos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara