©Reuters
©Reuters

Sustizanje rekorda: Verstapen došao do Sene, sad juri Hamiltona

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 16:23

Dok Verstapen pomalo potcenjuje svoja dostignuća, Šef Red Bula Kristijan Horner kaže da se on već sada može svrstati među velikane Formule 1

Maks Verstapen je u Kanadi došao do 41. trijumfa u karijeri čime se izjednačio sa Ajrtonom Senom po broju pobeda, a do kraja sezone mogao bi da ima i isti broj titula kao legendarni Brazilac

San svakog vozača Formule 1 je da postane svetski šampion. Maks Verstapen je to postigao 2021. godine, a zatim i 2022. Ove sezone Holanđanin polako, ali sigurno ide ka još jednoj tituli, a na tom putu je već mnoge rekorde oborio. Krajem prošle godine u Ostinu dostigao je pobede Fernanda Alonsa, ove godine u Kanadi pobede Ajrtona Sene. A da li bi mogao da nadmaši rekordne 103 pobede Luisa Hamiltona?

Izabrane vesti

Budući da Verstapen sa samo 25 godina postiže ozbiljne uspehe u svojoj karijeri, upravo Hamilton veruje da bi u dogledno vreme Holanđanin mogao da obori njegove rekorde u Formuli 1. Upitan da li bi Verstapen mogao da bude sledeći vozač sa najvećim brojem pobeda, Hamilton je rekao:

"Ima veoma dugu karijeru ispred sebe tako da bi apsolutno mogao. Uostalom, rekordi su tu da bi se oborili".

Sa druge strane, Verstapen je rekao da će Hamiltonov rekord, kom se još ni do pola nije približio, biti veoma teško nadmašiti.

"Očigledno je da morate dugo da budete u pravom autu, a mi ne znamo da li to imamo. Trenutno sa ovim brzim automobilom bismo mogli. Ali to nije nešto što sam ikada gledao. Samo idem svojim putem i uživam u trenutku".

Mada je Mercedes zabeležio samo jedan trijumf prošle godine, kada je Džordž Rasel odvezao svoju najbolju trku u karijeri u Brazilu, njegov timski kolega se nada da bi u skorije vreme i on mogao do sličnog uspeha.

"Mi moramo da radimo više da pokušamo da produžavamo rekord. Nadam se da ćemo dobiti, bar u poslednjem delu moje karijere, još neizvesnih trka", izjavio je Hamilton koji je poslednju pobedu zabeležio u Saudijskoj Arabiji 2021. godine.

Kada je reč o izjednačenju po broju pobeda sa Senom, Verstapen je rekao:

"Izjednačiti se sa Senom je nešto neverovatno. Ponosan sam na to. Ali nadam se da se ne završava tu. Nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo".

Ipak, mladi Holanđanin tvrdi da ne treba porediti uspehe.

"Ljudi uvek imaju različite vrste karijera. Možda neki vozači ulaze u pobednički auto pre nego drugi. Danas, naravno, imamo više trka nego ranije. Tako da nikad ne gledam u brojeve. Ali kad sam bio mali, nikad nisam ni zamislio da sam na toj listi. Naravno, to je za mene neverovatno dostignuće. Ali ne možete to porediti", izjavio je Verstapen.

Dok Verstapen pomalo potcenjuje svoja dostignuća, Šef Red Bula Kristijan Horner kaže da se on već sada može svrstati među velikane Formule 1.

"Ono čemu svedočimo sa Maksom je pojava još jednog mega talenta i već sada možete da počnete da ga stavljate u istu rečenicu sa velikanima".

Naredna trka je na domaćoj stazi aktuelnog šampionskog tima u Austriji između 30. juna i 2. jula, gde će Verstapen pokušati da produži svoj pobednički niz.

Piše: Maja NAKARADIĆ


tagovi

Luis HamiltonMaks VerstapenAjrton Sena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara