Suze mladih vaterpolista Srbije, Mađari uzeli zlato

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 21:59

Srebrna medalja za naše momke, pošto su Mađari slavili posle peteraca u finalu Svetskog prvenstva za juniore

Klasik je klasik, bez obzira na godine. Kada god Srbija ukrsti kopllja u bazenu sa Mađarskom, spektakl je zagarantovan. Nažalost po naše igrače Mađari su bili bolji i to u finalu Svetskog prvenstva za juniore. Veliki protivnik našeg tima je slavio posle peteraca pošto je posle četiri četvrtine rezultat bio 11:11. Na kraju 16:15 (4:2, 1:2, 3:2, 3:5, 5:4)

Iako u ovom momentu poraz boli sve naše igrače, treba videti da su oni budućnost srpskog vaterpola. Posebno posle smene generacija u seniorima. Sada je na ovim mladićima da stisnu zube, pruže ruku protivniku koji je ovoga puta slavio. Prilika za revanš stiže ubrzo, na šampionatu Evrope.

Izabrane vesti

Mađari si imali prednost u većem delu meča, ali naši momci se nisu predavali. Meč je loše počeo po Srbiju, protivnik je vrlo brzo stekao vrlo solidnu prednost.

Međutim, kako je vreme odmicalo, Srbija je počela sve više da preti. Izjednačili smo na 6:6, posle toga na 8:8, a kada je izgledalo da Mađarska dolazi do trijumfa u regularnom delu Nikola Kojić postiže izvanredan pogodak za 11:11.

Imala je i Srbija priliku za pobedu na 18 sekundi pre kraja, ali nismo bili precizni.

Bio je to znak da sve mora da se rešava petercima. Mađari su svih pet puta bili precizni, mi smo pokušali i sa promenom golmana, ali kada se podvuče crta promašaj Stanića je bio ključan kada su u pitanju peterci.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Španije, koja je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedila Holandiju sa 13:11. U meču za peto mesto, Hrvatska je pobedila Italiju sa 12:10, dok je u meču za sedmo mesto, Grčka pobedila Crnu Goru sa 9:3.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara