"Milica Mandić i Dragn Jović"
"Milica Mandić i Dragn Jović"

Svaka čast, devojko: Milica Mandić u Kući slavnih (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.13. | 10:38

''Ovako nešto se doživi samo jednom u životu'', uzbuđena je olimpijska šampionka iz Londona

Milica Mandić i Dragn JovićOlimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović biće primljeni u tekvondo Kuću slavnih na ceremoniji koja će biti održana u petak u Las Vegasu.

Direktor Kuće slavnih za Evropu Miroslav Brežan iz Hrvatske predložio je Mandićevu i Jovića zbog izuzetnih rezultata i doprinosa tekvondu u Srbiji, regionu i svetu, kao i razvoju ovog borilačkog sporta.
"Kuća slavnih bira najbolje među najboljima među trenerima, takmičarima, sudijama. Smatram da su Dragan Jović i Milica Mandić zaslužili mesto u Kući slavnih jer nema ništa veće od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je najveći uspeh u regionu", istakao je Brežan.

Izabrane vesti

Mandićeva je u dosadašnjoj karijeri osvojila, pored mnogobrojnih medalja na međunarodnim turnirima, bronzu na juniorskom Svetskom prvenstvu, bronzu na seniorskom Svetskom prvenstvu 2011, srebro na Evropskom prvenstvu 2012, olimpijsko zlato u Londonu 2012.
"Velika je čast i privilegija ući u Kuću slavnih, ovako nešto se doživi samo jednom u životu. Jedina zlatna medalja na Olimpijskim igrama sa ovih prostora je jedan od razloga što smo pozvani. Ovo je samo motivacija za dalji naporni rad i nove uspehe", rekla je Mandićeva.

Najuspešniji trener Srbije u 2012. godini i najzaslužniji za Miličino zlato na Igrama u Londonu rekao je da je počastvovan što je među izabranima za Kuću slavnih.
"To je još jedan podstrek i obaveza. Osim ličnog uspeha smatram da je ovo priznanje srpskom sportu i prilika za promociju tekvondo sporta, ali i Tekvondo asocijacije Srbije", rekao je Jović.

Predstojeća ceremonija primanja počasnih članova u Kuću slavnih je četvrta, a održava se na dve godine.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragan JovićKuća slavnihMilica MandićSrbijatekvondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara