©AFP
©AFP

Šveđani i Danci bez poraza dočekuju međusobni duel

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 22:25

Pobednik derbija Grupe 2 će doći nakorak od polufinala

Seriju pobeda iz prve faze Evropskog prvenstva Danci i Šveđani su nastavili i u borbi za mesta koja vode u polufinale. Branilac titule je večeras savladao Sloveniju 28:22 i tako se izjednačio sa glavnim rivalom u Grupi 2 koji je prethodno bio bolji od Holandije (39:27).

Švedjani su posle uvodne prednosti rivala uspeli da preokrenu rezultat i da steknu plus četiri pred odlazak na odmor. a potom su rutinski održavali distancu i stigli do četvrte pobede u isto toliko utakmicca na kontinentalnoj smotri. Posebno inspirisan bio je Lukas Pelas koji je postigao osam golova, dok je najefikasniji u redovima Slovenije bio Aleks Vlah sa sedam pogodaka.

Izabrane vesti

Maksimalan učinak održala je i Danska koja je u drugom poluveremenu slomila otpor Holandije i potom joj nanela težak poraz. Nisu Holanđanio imali rešenje za Matijasa Gidsela koji je devet puta matirao protivničkog golmana, te je bio najzaslužniji što su Lale pretrpele drugi poraz na evropskom prvenstvu.

Upravo Danska i Švedska će odmeriti snage na narednom koraku, a pobednik tog duela napraviće veliki korak ka polufinalu. Eventualni pobednik u susretu velikih rivala samojoš u teoriji ne bi imao overeno mesto među četiri najbolje ekipe dva kola pre kraja, a imajući u vidu prikazano do sada čak i poraženi bi ostao vrlo blizu naredne faze takmičenja.

Danas su snage u okviru iste grupe odmerili i Norveška i Portugalija, a ceo plen pripao je selekciji sa Pirinejskog poluostrva (37:32). Novi dueli u okviru ove grupe zakazani su za 19. januar kada će osim susreta Danska - Švedska na programu biti i utakmice Slovenija - Portugalija i Norveška Holandija.

EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPA 2

Noveška - Portugalija 32:37

Danska - Holandija 39:27

Slovenija - Švedska 22:28


tagovi

EHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara