Radomir Drašović (©MN Press)
Radomir Drašović (©MN Press)

Talentovani jesu, ali na vrhunskom nivou još nisu: Partizanovoj deci Novi Beograd zatvorio put do finala kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 19:11

Crno-beli ponovo zaustavljeni u polufinalu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca)

Neosporno je da Partizan ima jako talentovanu generaciju, da njegova škola uprkos velikom problemima radi poput fabrike, izbacuje dijamante. Ali, proces brušenja je u toku, nije završen i dok ne bude priveden kraju, crno-beli dečaci neće moći timovima ekstra klase da pomrse konce i ozbiljno ih ugroze. 

Izabrane vesti

Partizan ima plejadu igrača na koju bi reprezentacija Srbije u budućnosti mogla da se osloni i gradi nove uspehe, međutim, još nisu u stanju da igraju na najvišem nivou u konktinuitetu. Kao i većina mladih ekipa imaju prazan hod, a te žute minute Novi Beograd i svi koji spadaju u creme della creme Lige šampiona i te kako znaju da iskoriste. Šampion Srbije kreirao je nedostižnu prednost u prvom poluvremenu, zaustavio sedmostrukog evropskog prvaka u polufinalu i treću godinu zaredom igraće u finalu kupa - 16:8.

U svakom od tri ovosezonska susreta Partizan je pripretio Novom Beogradu, imao je periode kada je više nego ravnopravan rival, kada ima šta da ponudi u fazi napada, ali i odbrane. No, ti intervali nisu dugo uspevali da. Na strele kapitena Petra Smiljevića i Andrije Jaukovića odgovarao je sastav Živka Gocića kontranapadima, praktično je najjačim oružjem crno-belih naudio velikanu sa Banjice. 

Đorđe Vučinić i Marko Radulović su u nekoliko navrata bili prvi u kontri, koristili su loše napade Partizana, pretvarali ih u svoju prednost. Slao je Filip Filipović idealne pasove, uostalom kao i dobar deo spoljne linije. Radomir Drašović i Angelos Vlahopulos nudili su se i kod stative, pravili sebi prostor i matirali Žoaa Pedra Fernandesa

Brazilski čuvar mreže imao je nekoliko izvanrednih intervencija, dva puta skidao je loptu sa imaginarne gol-crte, a povremeno mu je i okvir gola bio saveznik. Novi Beograd je u jednoj akciji tri puta drmao konstrukciju, što je osokoliko mladi tim Miloša Korolije, zaigrao je odvažnije, tresao mrežu preko Zorana Božovića i Petra Jakšića. Dok je sa suprotne uzvaćao biser novobeogradskog kluba Vasilije Martinović.

Ipak, sve skupa kada se sabere, najbliže što su crno-beli prišli vicešampionu Starog kontinenta bilo je na tri gola. Novi Beograd je podigao intenzitet u završnici, odbio nalet najtrofejnijeg srpskog kluba zahvaljujući Alvaru Granadosu, Marku Raduloviću i Filipu Filipoviću, i plasirao se u novo finale kupa. Treće uzastopno. I igra sa daleko više samopouzdanja nego što je u prethodna dva izdanja kada je posustao u finalnoj bici za trofej.

POLUFINALE KUPA SRBIJE

PARTIZAN – NOVI BEOGRAD 8:16

(1:4, 2:4, 3:3, 2:5)

Šabac

Gradski bazen

Sudije: Virijević i Milović

Isključenja: Partizan 14, Novi Beograd 10

PARTIZAN: Žoao Pedro, Jakšić 1, Dimitrijević, Jauković 1, Krstić 1, Tomić, Trtović, Drašković 1, Božović 1, Smiljević 1, Giga, Gladović 1, Dimković, Kutajar 1. Trener Korolija.

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović 1, Granados 3, Vučinić 3, Pijetlović, Drašović 1, Ćetković, Perković, Filipović 1, Lukić 1, Vlahopulos 3, De Mikelis, Radulović 3. Trener: Gocić.

ZAVRŠNI TURNIR KUPA SRBIJE - POLUFINALE: 

Subota

Partizan - Novi Beograd 8:16

20.30: Crvena zvezda - Radnički


tagovi

VK Novi BeogradVK PartizanKup Srbije u vaterpoluŽivko GocićMiloš KorolijaŽoao PedroPetar SmiljevićAlvaro GranadosFilip FilipovićMarko RadulovićĐorđe VučinićAngelos VlahopulosRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara