Ana Malešević (©MN Press)
Ana Malešević (©MN Press)

Tandem srpskih srednjih blokera kreće put Rumunije

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.24. | 11:58

Ana Malešević i Ljubica Milojević naredne sezone će igrati za Targovište

Put srpskih odbojkašica ka evropskim visinama često je vodio preko Rumunije. Tom trasom će krenuti i dva srednja blokera, koja su se već uveliko dokazala u domaćoj ligi. Ugovore sa Targovištem su potpisale Ana Malešević (2002. godište) i Ljubica Milojević (1999).

Baš kroz ovaj klub prošlo je sijaset Srpkinja - Ivana Đerisilo, Bianka Buša, Ana Bjelica, Teodora Pušić, Suzana Ćebić, Sara Klisura, Bojana Stojković... Maleševićeva i Milojevićeva će samo nastaviti tradiciju.

Izabrane vesti

Ana Malešević stiže iz obrenovačkog TENT-a, gde je provela četiri sezone i bila jedna od najznačajnijih karika. Trenutno se nalazi sa reprezentacijom na Kopaoniku na pripremama za Olimpijske igre. Ljubica Milojević je bila uzdanica Železničara poslednje tri godine. Teža povreda kolena je malo usporila njen razvoj, ali je sada ponovo na pravom putu.

Sledeće sezone će braniti trofej u Kupu Rumunije, a u prvenstvu će pokušati da odu korak dalje od četvrtog mesta osvojenog u poslednjoj takmičarskoj godini. Podsetimo, posle ligaškog dela Targovište je bilo na vodećoj poziciji, ali je poraženo od novog šampiona Voluntarija u polufinalu.

Rumunski klub će naredne sezone sa klupe voditi srpskih trener Branko Kovačević. Zajedno sa njim iz Železničara u Targovište odlazi i skaut Lazar Tabaković. Biće to prava mala srpska kolonija.

Pre Kovačevića na klupi su sedeli stručnjaci poput Đovanija Kaprare, Zorana Terzića, Giljerma Fernandeza, Dragana Nešića, Branka Gajića...


tagovi

Ljubica MilojevićAna MaleševićŽOK Targovište

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara