Ivan Basara (©MN Press)
Ivan Basara (©MN Press)

Teško da je moglo teže: Zvezda sa Jugom za plasman na F4 Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 15:38

Ako prođe, tamo je verovatno čeka španski Sabadelj…

Na žrebanju za osminu finala Kupa Evrope klubovi su bili podeljeni na nosioce i one koji nemaju povlašćen status. Ali, to nije bio slučaj za četvrtfinale. Svi su bili u jednom bubnju, a kuglice su spojile Crvenu zvezdu i dubrovački Jug.

Jedini srpski predstavnik u drugom po snazi evropskom vaterpolo takmičenju teško da je mogao gore da prođe. Jer, ukoliko crveno-beli izbace Dubrovčane i odu na završni turnir, tamo će ih u polufinalu, najverovatnije sačekati Sabadelj.

Izabrane vesti

Automatski je napravljen čitav kostur, sada je sve poznato, osim toga gde će biti odigran finalni turnir Kupa Evrope. Četvrtfinalni derbi je, bez ikakve dileme, duel Crvene zvezde i dubrovačkog Juga, a preostale parove čine: Sabadelj – Steaua Bukurešt, Vuljagmeni – Primorje i Savona – Špandau.

Četvrtfinalni obračuni su na programu 6. aprila i 27. istog meseca, a jedino odstupanje napravljeno je kod prvog meča srpskog i hrvatskog vicešampiona. Zbog održavanja Tomo turnira u Dubrovniku, prvi duel između Juga i crveno-belih biće 9. aprila.

Crvena zvezda je, kao i Jug, igrala u grupnoj fazi Lige šampiona i nije uspela da prođe u drugi deo takmičenja. Preselila se u Kup Evrope i eliminisala mađarski BVSC, a čovek odluke bio je Dušan Vasić, koji je četiri sekunde pre kraja u revanšu u Beogradu pogodio prolaz. Dok je četvorostruki regionalni i evropski prvak izbacio branioca krune – Vašaš.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA EVROPE:

Savona – Špandau

Steaua Bukurešt – Sabadelj

Jug Dubrovnik – Crvena zvezda

Vuljagmeni – Primorje

UKRŠTANJA U POLUFINALU FAJNAL-FORA:

Savona/Špandau – Vuljagmeni/Primorje

Steaua Bukurešt/Sabadelj – Jug Durbovnik/Crvena zvezda



tagovi

LEN Kup EvropeVK Crvena zvezdaVK JugVK Primorje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara