Tijana Bogdanović i Damir Mikec (©Reuters, ©AFP)
Tijana Bogdanović i Damir Mikec (©Reuters, ©AFP)

Tijana Bogdanović i Damir Mikec doveli Srbiju do 112 olimpijskih medalja

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 17:27

Dve u jednom danu

Prvog dana Olimpijskih igara Srbija može već da se pohvali sa dva nova odličja u vitrinama.

Prvo je Damir Mikec upucao srebro u kategoriji vazdušni pištolj - deset metara, da bi samo nekoliko sati kasnije tekvondistkinja Tijana Bogdanović u konkurenciji do 49 kilograma kroz repersaž uspela da stigne do bronze, što je Srbiju istorijski podiglo na broj od 112 osvojenih olimpijskih odličja. Podsetimo, nama se pripisuju i medalje osvojene u vreme bivših država.

Izabrane vesti

Što se tiče streljaštva Mikec je doneo ukupno 13. medalju, ali tek treću od osamostaljenja zemlje. U Londonu 2012. godine Ivana Maksimović je upucala srebro u konkurenciji malokalibarska puška trostav 50 metara, dok je Andrija Zlatić iste godine doneo bronzu u istoj konkurenciji kao danas Damir Mikec.

07.20: (1,05) Srbija (Ž) – Dominikanska Republika (Ž) (7,70)

Kada je u pitanju tekvondo svi dosadašnji odlasci na postolja došli su u vreme Srbije kao samostalne države. Milica Mandić je 2012. donela istorijsko zlato u konkurenciji preko 67 kilograma, dok je Tijana Bogdanović svoje prvo odličje uzela pre pet godina u Riju kada je osvojila srebro među takmičarkama do 49 kilograma. Sada je kolekciji dodala i olimpijsku bronzu.

Srbija je posle prvog dana kvalitativno na desetoj poziciji liste zemalja sa osvojenim medaljama, dok je po brojnosti na trećem mestu i samo su Kina sa četiri, odnosno Južna Koreja sa tri ispred.

I tako smo dogurali do 112 medalja! A, ako sve bude kako treba trebalo bi da ih bude još i više do kraja Igara u Tokiju. Nadamo se da će nas obradovati Novak Đoković, vaterpolisti, odbojkašice, košarkašice, karatistkinja Jovana Preković, skakačica udalj Ivana Španović, te pomenuta Milica Mandić, basketaši...


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Damir MikecTijana Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara