Bojana Drča (©MN Press)
Bojana Drča (©MN Press)

Tijana Bošković i Jovana Stevanović nisu mogle do pobede protiv Bojane Drče

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.04.24. | 22:50

Fenerbahče poveo 1:0 u finalnoj seriji prvenstva Turske

Prva runda u finalu plej-ofa prvenstva Turske pripala je Fenerbahčeu. Pobednik Kupa Turske je posle četiri seta bio bolji od Ezačibašija - 3:1 (25:22, 25:27, 25:23, 27:25).

Rezultat po setovima jasno pokazuje koliko je bilo neizvesnosti, a u završnicama uglavnom su se bolje snalazile odbojkašice koje vodi Stefano Lavarini.

Izabrane vesti

Ni ovog puta pobedu protiv Bojane Drče nisu uspele da izvuku Tijana Bošković i Jovana Stevanović, iako su obe bile zapažene u sastavu Ferhata Akbaša.

Drča je uspešno razigravala svoj tim, a demonstrirala je i atraktivna kuvanja. Skupila je tri poena iz napada za četiri seta. Od njenih saigračica najraspoloženija je bila Melisa Vargas sa 23 poena (41-18, 44 odsto). Kristina De Souza je skupila 17, Arina Fedorovceva 14, a Eda Erdem deset.

Na drugoj strani najbolja je bila Tijana Bošković sa 21 poenom (napad 41-18, 44 odsto). Hande Baladin je pratila sa 16, dok je Jovana Stevanović ušla sa klupe i upisala 11 (napad 8-5, tri asa, tri bloka).

Finalna serija se igra dok jedna ekipa ne dođe do tri pobede. Naredni meč je na programu 13. aprila.

Danas su Vakifbank i Turkiš Erlajnz započeli bitku za treće mesto - prvi duel pripao je ekipi Đovanija Gvidetija rezultatom - 3:0. Bianka Buša nije ulazila u igru za Vakifbank.


tagovi

Tijana BoškovićJovana StevanovićBojana DrčaEzačibašiŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara