Luka Tadić (©MN Press)
Luka Tadić (©MN Press)

To više nije onaj Niš: Osveta Partizana, Tadić se vratio i odmah zablistao u napadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 22:50

Crno-beli se revanširali za poraz u prvom delu sezone

Doživeli su odbojkaši Partizana težak poraz u prvom delu prvenstva u Nišu protiv istoimene ekipe, a danas su uspeli istom protivniku da se revanširaju.

Kažemo istom - ali definitivno ta ekipa više nije ona stara. S obzirom na to da su klub tokom sezone napustili glavni igrači Milutin Nejić i Aleksa Matić, bilo je očekivano da partije više neće biti onakve kakve su bile u prvih nekoliko rundi. Crno-beli su ovog puta slavili bez većih problema - 25:20, 25:17, 25:16.

Izabrane vesti

Niš je na teren izašao sa deset igrača, bio je oslabljen neigranjem i Ozokoje Paskala - koji ima obaveze u reprezentaciji.

U sastav Partizana se posle povrede zgloba vratio Luka Tadić i odmah je zablistao. Postigao je 16 poena, uz odlične procente napada 71 odsto (17-12), tri bloka i jedan as. Prijem mu baš i nije išao - pogodili su ga 16 puta - on je imao samo šest odsto pozitivnog, a nije bilo idealnog.

Milija Mrdak i Dušan Petrović su učestvovali u pobedi sa po osam poena. Po pet su upisali Lazar Marinović, Novica Bjelica i Rikardo Norberto Mancano. Libero Miloš Krsteski je dodao 11 prijema - 55 odsto je bilo pozitivnog.

Poraženi tim nije imao dvocifrenog igrača - Stefan Kostadinović je skupio najviše poena - sedam. Dušan Đokić i Đorđe Kitanović su zabeležili po pet.

Partizan trenutno ima skor 13-6 i deli drugu poziciju sa kragujevačkim Radničkim. U naredna tri kola će igrati sa Takovom, Crvenom zvezdom i Jedinstvom.

Nišlije su na osmoj poziciji sa učinkom 8-11. U poslednje tri runde protivnici će im biti Karađorđe, Spartak i Radnički.

SUPERLIGA SRBIJE U ODBOJCI

19. kolo

Muškarci

Borac Starčevo - Jedinstvo 0:3

Radnički - Ribnica 2:3

Crvena zvezda - Takovo 3:0

Spartak - Vojvodina 3:0

Karađorđe - Mladi radnik 2:3

Subota

Partizan - Niš 3:0




tagovi

OK PartizanOK NišSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara