""
""

Top pet najboljih borbi Pakjaa: Ovo su razlozi za strah Flojda Mejvedera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.05.15. | 15:46

“Opušteno, znam da ću pobediti. Ako Mejveder hoće da se bori, dobro za mene. Ali, ako hoće da trči po ringu, spreman sam i za to.”

U subotu, od četiri časa posle ponoći, pa sve do kraja borbe, 100.000.000 Filipinaca će disati kao jedan. Očekujući najveći sportski događaj u istoriji te države! Udariće njihov idol i nacionalni pšonod Meni Pakjao na omraženog Amerikanca Flojda Mejvedera i konačno će se videti ko je najbolji bokser današnjice.

Izabrane vesti

Koliko Filipinci vole Pakjaa, govori podatak da će čak četiri televizije prenositi meč sa Amerikancem a “Pesnica nacije” itekako ume to da ceni: “Želim da ljudi na Filipinima budu srećni čak i ako nemaju ništa”.

Filipinski bokser ubeđen je da će naneti prvi poraz Flojdu Mejvederu:
“Opušteno, znam da ću pobediti. Ako Mejveder hoće da se bori, dobro je za mene. Ali, ako hoće da trči po ringu, spreman sam i za to”. Filipinac je u dosadašnjoj karijeri ostvario 57 pobeda (38 nokautom), pet poraza i dva nerešena ishoda. Borba sa Mejvederom biće njegova poslednja u karijeri.

U MOZZART kladionicama kvota na pobedu Menija Pakjao se vrednuje koeficijentom 3,00, dok vam trijumf Flojda Mejvedera donosi kvota 1,45. 

Pakjao će u oproštajnom meču boksovati u šorcu vrednom 1.500.000 dolara. On je u prošloj godini bio 11. najplaćeniji sportista sveta, sa zarađenih 41.000.000 dolara. Bogatstvo 36-godišnjeg boksera procenjuje se na oko 130.000.000 dolara, a od subotnjeg spektakla će zaraditi skoro koliko i za celu karijeru, čak 120.000.000 dolara.

Top pet najboljih borbi Flojda Mejvedera (VIDEO)

Na našem portalu već ste imali priliku da pročitate o tome ko je Meni Pakjao i kako je došao u priliku da se bori u najskupljem meču u istoriji boksa, a redakcija MOZZART Sporta vam predstavlja pet najboljih borbi filipinskog borca:

5. Meni Pakjao vs Riki Haton (2.maj 2009, MGM Grand Garden Arena, Las Vegas)

U ‘’Borbu istoka i zapada’’ Pakjao je ušao sa rezultatom 48-3-2,a njegov protivnik Riki Haton imao  45:1. Jedini poraz u karijeri Britancu je naneo Flojd Mejveder u decembru 2007. godine. Pakjao je savladao Hatona nokautom u drugoj rundi.  Posle ovog meča, Filipinac je bio bogatiji za  12.000.000 dolara.

4. Meni Pakjao vs Migel Koto (14. novembar 2009, MGM Grand Garden Arena, Las Vegas)

Migel Koto ušao je kao favorit u meč jer je pre toga u karijeri ostvario 34 pobede uz samo jedan poraz, dok je Pakjao imao 49 pobeda i 3 poraza. ‘’Pesnica nacije’’ savladao je Portorikanca posle tehničkog nokauta u poslednjoj rundi borbe. Posle poraza od Pakjaa, Koto je poražen i od Mejvedera tri godine posle na istom mestu.

3. Meni Pakjao vs Oskar De la Hoja (6. decembar  2008, MGM Grand Garden Arena, Las Vegas)

Godinu dana pre ovog susreta, Oskar de la Hoja porazom od Mejvedera izgubio je titulu u velter kategoriji. Filipinac je savladao Amerikanca tehničkim nokautom u osmoj rundi meča. Posle ovog poraza, ‘’Zlatni dečko’’ okončao je karijeru.

2. Meni Pakjao vs Erik Morales (21. januar 2006, Thomas & Mack Centar, Las Vegas)

Bio je ovo drugi meč između dvojice boksera.  Godinu dana ranije, Morales je savladao Pakjaa i oduzeo mu titulu u pero kategoriji. U drugom meču, Filipinac je bio uspešniji od Meksikanca i pobedio ga nakon 10 rundi tehničkim nokautom.  Pakjao je od ovog meča zaradio samo 2.000.000 dolara.

1. Meni Pakjao vs. Marko Antonio Barera (15. novembar 2003, San Antonio)

Bio je ovo prvi meč između dvojice boksera.  Barera je pre susreta imao 57 pobeda i tri poraza, dok je Pakjao  ostvario učinak od 37 trijumfa i dva poraza. Odlukom sudija, trijumf je pripao Filipincu. Pobedu nad Barerom mnogi smatraju sa Pakjaovu najveću u karijeri. Četiri godine posle prve borbe, Meksikanac je dobio priliku da se revanšira, ali je opet napustio ring pognute glave.

Piše: Strahinja Jovanović
Foto: Action Images


tagovi

Meni PakjaoFlojd Mejvederboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara