Slavlje odbojkaša Olimpijakosa (©CEV)
Slavlje odbojkaša Olimpijakosa (©CEV)

Travica: Nedostaje mi Italija, ali ostajem u Olimpijakosu, ovim ljudima nisam mogao da kažem ne

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 17:09

Iskusni dizač je oduševljen atmosferom koju je doživeo u Pireju

Dragan Travica i Olimpijakos nastavljaju zajedničku misiju i naredne sezone. Iskusni dizač je ove godine u Grčkoj u crveno-belom dresu osvojio domaće prvenstvo i CEV Čelendž kup, ali i srca svih vatrenih navijača.

Slike sa finalnih mečeva sasvim jasno pokazuju koliko pristalicama Olimpijakosa znače trofeji... Travica je kao kapiten imao čast da podigne oba i tako potpuno zapali atmosferu u Pireju.

Izabrane vesti

Posle ovako uspešne sezone nije bilo potrebe ništa da menja. Iako je bilo ponuda, odlučio je da ostane u Grčkoj.

"Ovakva sezona mi je bila potrebna. Slavio sam dva dana sa saigračima i navijačima. Bilo je prelepo, završili smo prvenstvo u četvrtom meču finalne serije, pred osam hiljada ljudi u ambijentu koji je tipičan za grčku odbojku".

Alberto Đulijani na klupi, Dragan Travica na terenu - ponovo se ta kombinacija pokazala kao dobitna.

"Bilo je lepo ponovo ga sresti i zajedno doći do pobede. Naša veza je započela pre mnogo godina... Osvojili smo sa Maćeratom titulu u Italiji 2012. godine. Naredne sezone smo izgubili u finalu... Ovde smo se sreli ponovo, moje poštovanje prema njemu je ostalo nepromenjeno, naš odnos je mnogo više od nekih odbojkaških elemenata, sačinjen je od poverenja i zajedničkih emocija. To je oduvek postojalo između trenera i kapitena".

Otkrio je i šta su rekli jedan drugom posle osvajanja titule.

"Ponovo smo to uradili".

(CEV)(CEV)

Zajedno sa Travicom je na terenu tada u Lubeu bio Alen Pajenk, baš kao i sada. Slične reči je razmenio i sa njim...

"Ponovo smo to uradili, iako smo dva starca", uz osmeh je rekao Dragan.

Lako je iz njegovih reči zaključiti da zaista uživa u Pireju.

"Biću ovde naredne sezone i veoma sam srećan što sam opet izabrao Grčku. Bilo je nekih razgovora i sa italijanskim klubovima, ali sam želeo da ostanem tamo gde sam siguran da imam ulogu, odgovornost... Ovaj klub mi je mnogo toga dao, ovo je prestižno mesto i veoma je dobro sve organizovano. Nisam mogao da kažem ne ljudima koji su me dočekali sa toliko pažnje. Naravno da mi nedostaje Italija, moja porodica, prijatelji... Ali, još nije vreme da se vratim kući u Padovu. Kad budem osetio da treba da se vratim, onda ću crtati plan B u svojoj glavi".

Pred njim je letnji odmor, posle kog počinju pripreme za novu sezonu.

"Sada samo želim ponovo da zagrlim mamu, tatu koji je pobedio u Tunisu, svoju sestru, zeta i nećaku. Malo Hrvatske, pa malo Padove sa starim prijateljima i opet nova sezona", zaključio je Travica.


tagovi

OK OlimpijakosDragan Travica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara