Ognjen Stojanović (©VK Šabac)
Ognjen Stojanović (©VK Šabac)

Trijumfalan oproštaj Šapčana od Kupa Evrope: Stojanović sedmicom ispratio Hanover

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 23:12

Ekipa Nemanje Ličanina revanširala se Nemcima

Kad već nisu prošli u nokaut fazu u dočekali proleće na međunarodnoj sceni, iako je sve vodilo ka tome da će tako biti, Šapčani su se trijumfalno oprostili od Kupa Evrope. Revaširali su se Hanoveru za poraz u Nemačkoj, deklasirali su rivala – 14:4.

Nemci su veliki dužnici šabačkog kluba, zapravo i najveći razlog zašto ih neće biti na žrebu za osminu finala. Jer, poraz u Nemačkoj sve je okrenuo. Tada je Nemanja Ličanin bio lišen usluga Ognjena Stojanovića, najbolji igrač i strelac nije putovao sa timom u Nemačku, i to je poprilično uticalo na konačan ishod.

Izabrane vesti

Hanoveru je to bila jedina pobeda u grupnoj fazi, Šapčanima prvi od tri uzastopna poraza. Umnogome je neuspeh u Hanoveru doprineo da ne prođu dalje, pa im u poslednjem kolu protiv najslabijeg tima u grupi nije manjkalo motiva. Pregazili su ga i pitanje pobednika rešili već početkom drugog poluvremena.

Posebno inspirisan u gradu na Savi bio je čovek koga nije bilo u prvom meču ovih rivala. Ognjen Stojanović tresao je mrežu Hanoverovog gola čak sedam puta. Dao je skoro duplo više golova od čitavog suparničkog tima i jednako kao ostatak Šapca. Odskočio je, napravio razliku i prelomio meč u korist domaćina.

Jedino je još crnogorski vaterpolista Nenad Dragović više od jedanput uspeo da se upiše u strelce, dok je kod Hanovera polovinu golova postigao hrvatski reprezentativac Andrija Bašić. Šapčani su grupnu fazu završili kao treći sad evet bodova, tri više imali su riječko Primorje i mađarski BVSC.

KUP EVROPE – 6. KOLO:

Subota

Šabac – Hanover 14:4

Primorje – BVSC 19:10



tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVK HanoverNemanja LičaninOgnjen Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara