Proslava titule (©VK Novi Beograd)
Proslava titule (©VK Novi Beograd)

Tripla kruna! Bez premca u Srbiji i regionu, trofej Lige šampiona za apsolutnu dominaciju

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 21:52

Novi Beograd treći put zaredom prvak države

Ako je dilema i postojala, više je nema - stvarno najbolji! Novi Beograd je bez premca u Srbiji i na Jadranu. Pokupio je sve domaće i regionalni trofej, Balkan mu je mali i sada puca na Ligu šampiona.

Tripla kruna je u džepu, a sastav Živka Gocića fenomenalnu sezonu može da zaokruži kvadriplom. Na završnom turniru Lige šampiona imaće priliku da se iz trećeg pokušaja domogne najvrednijeg pehara, potvrdi apsolutnu dominaciju i za manje od jedne dekade postojanja pokori sva takmičenja u kojima se pojavio. Novu, treću titulu prvaka države osvojio je u Kragujevcu nakon druge, ovoga puta izrazito ubedljive, pobede u finalnoj seriji nad Radničkim - 18:10.

Izabrane vesti

Za čitavu sezonu novobeogradski klub nije doživeo niti jedan poraz na domaćem frontu! Nije naleteo na sebi ravnog u Srbiji. Od svih je upravo Radnički demonstrirao da je najsposobniji da mu se suprotstavi, da se uhvati u koštac i porve, međutim, ne i da priredi iznenađenje. 

Samo u prvom meču Radnički se nosio sa drim-timom. Dokazao je da može da bude ravnopravan takmac, ali isto tako bilo je kristalno jasno da nema štihove i adute koji jednim potezom rešavaju utakmicu. Na to je Novi Beograd mogao da računa i moći će i na finalnom turniru Lige šampiona na Malti. Ili kapiten Filip Filipović baci parabolu, savršeno izvede lob; ili Alvaro Granados raketira protivnički gol; ili se Nikola Jakšić silovito digne iz vode kod stative i prikuca loptu u mrežu...

Od toga nije bilo spasa Radničkom u velikom finalu domaćeg šampionata. Morao je da odigra besprekoran meč u Kragujevcu kako bi seriju vratio u Beograd. Nije to uradio. Naprotiv, daleko više je grešio u odnosu na beogradski susret kada je pretio da baci šampiona na konopce i ozbiljno mu zaljulja tron.

Angelos Vlahopulos i Filip Janković (©VK Novi Beograd)Angelos Vlahopulos i Filip Janković (©VK Novi Beograd)

Radnički nije imao neophodnu mirnoću u završnici, ni igru preko centara. Doduše, bez dvojice je ostao zbog isključenja. A, konačnom rezultatu i bolnom porazu kumovao je brutaliti gruzijskog vaterpoliste Sandra Adeišvilija. Pokušavao je sa distance, tukla je spoljna linija pod prečku, ali je Frančesko de Mikelis u nekoliko navrata loptu vadio vrhovima prstiju. Nije mogao baš svaki takav da skine, prolazile su strele Kristijana Šulca i Marka Jankovića sa centralne pozicije. No, takvih je bilo premalo da bi Kragujevac video još jedno iznenađenje, nalik onom u polufinalu protiv Crvene zvezde. Ili pak neko poput onih koje su priređivali fudbaleri na "Čika Dači" predvođeni Feđom Dudićem.

Ipak, ne može Dragan Kozomora da bude nezadovoljan rezultatom koji je postigao, na stranu težak poraz u drugom meču, jer Radnički ide u Ligu šampiona. Sa Živkom Gocićem je situacija nešto drugačija, jer na "11. aprilu" će tek biti u potpunjenosti ispunjeni ako kapiten Filip Filipović na Malti podigne pehar Lige šampiona i podari najmlađem srpskom prvaku ono za čime najviše žudi.

RADNIČKI – NOVI BEOGRAD 10:18

(1:4, 3:4, 3:5, 3:5)

Kragujevac

Bazen: SPD Radnički

Sudije: Putniković i Milović

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević 2, F. Janković, Cvetanov Ivanov, Gavrilović 1, Adeišvili, Dadvani 2, M. Janković 3, Vićković, Šulc 1, Pljevančić, Todorovski, Antić 1. Trener: Dragan Kozomora.

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović, Skumpakis, Granados 4, Ćuk 3, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić 1, Perković, Filipović 2, Lukić 3, Vlahopulos 4, De Mikelis, Radulović. Trener: Živko Gocić.

SUPERLIGA SRBIJE – FINALE

PRVI MEČ (BEOGRAD)

Nedelja (19. maj)

Novi Beograd – Radnički 14:13

DRUGI MEČ (KRAGUJEVAC)

Subota (25. maj)

Radnički – Novi Beograd 10:18 (0-2 u seriji)


tagovi

Uroš StevanovićŽivko GocićVK RadničkiVK Novi BeogradSuperliga Srbije u vaterpoluFilip FilipovićNikola JakšićNikola LukićAngelos VlahopulosDimitrios SkumpakisAlvaro GranadosMarko RadulovićNemanja StanojevićKristijan ŠulcMarko Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara