"Kristofer Frum, žuta majica"
"Kristofer Frum, žuta majica"

Tur de Frans: Frumova žuta majica još uvek odoleva iskušenjima

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.16. | 10:25

Na 15. etapi Tur de Fransa pobedio je Harilson Pantano posle uzbudljivog finiša i duela sa nosiocem šarene majice, Rafaelom Majkom na planinskom vencu Jura

Kristofer Frum, žuta majica

Danas se na legendarnom Tur de Fransu vozi 16. etapa trke duga 209 kilometara. Žutu majicu i dalje nosi vodeći u generalnom plasmanu Kristofer Frum, zelenu nosi Peter Sagan, dok najmlađi takmičar, Adam Jets nosi belu. Juče je na 15. etapi koja se vozila Brug an Bresa do Kuloa u ukupnoj dužini od 160 kilometara na brdskim ciljevima najbolji bio Rafael Majka, biciklista Titnkofa, pa njemu na današnjoj vožnji pripada šarena majica.

Izabrane vesti

Kada već spominjemo proteklu 15. etapu Tura, dobro je reći da je Harilson Pantano došao do pobede na planinskom vencu Jura kada je sustigao Rafala Majku, biciklistu Titnkofa, i to na poslednjem usponu naporne etape. Oba vozača nalazila su se do tada u grupi od ukupno 28 takmičara koja su se odvojila od glavnine. Za Pantana je pobeda na 15. etapi trke najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, ali ni Majka nije ostao kratkih rukava, pošto se zbog dobrih rezulata na brdskim ciljevima zaodenuo šarenom majicom.

Rezultati 15. etape

Nosilac žute majice, Kristofer Frum imao je tri minuta zaostatka za vodećim, ali on i uprkos toga i dalje čuva prvu poziciju sa 1:47 sekundi prednosti u odnosu na Bauka Molemu.

Za sutra je zakazana pauza na najprestižnijoj biciklističkoj trci, Tur de Frans. Nakon što biciklisti odmore od napornih brdskih ciljeva koji su danas na programu, a dobro je reći da će karavan biciklista danas u jednom delu ići i kroz Švajcarsku, očekuje naš veliki finiš. Ovogodišnji Tur de Frans završiće se na u Parizu na Jelisejskim poljima, kada će biti poznati i konačni rezultati. Za sada je sve još uvek otvoreno, pošto Kristofer Frum nema toliko ugodnu prednost da bi mogao mirne duše sebe da proglasi pobednikom.

Generalni plasman

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tur de FransKris Frumbiciklizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara