(©CEV)
(©CEV)

Turci još jednom šokirali Lube: Abdel-Aziz odveo Halkbank u polufinale LŠ

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 23:21

Drama je rešena tek posle zlatnog seta

Halkbank ide u polufinale Lige šampiona! Iako je za razliku od meča prethodne nedelje u Ankari, Lube večeras pronašao formulu za pobedu, nije uspeo da izdrži pritisak turske ekipe u zlatnom setu. Dodatan period dobila je ekipa iz Turske i tako odletela među četiri najbolja tima elitnog takmičenja.

Kao i uvek - vodio ih je fantastični Nimir Abdel-Aziz, koji je večeras preuzeo odgovornost u najvažnijem trenutku i pogurao tim ka velikoj pobedi.

Izabrane vesti

Posle večerašnjih dramatičnih utakmica poznata su tri kluba koja će igrati u polufinalu. To su Jastrežebski, Peruđa i Halkbank. Čeka se još samo četvrti - a u igri su Trentino i Zaksa.

Peruđa je, baš kao i Jastrežebski, ostvarila obe pobede u četvrtfinalnim obračunima i tako potvrdila ulogu favorita koja joj je dodeljena.

Činilo se da je Lube spreman da joj se pridruži u polufinalu, ali je poklekao u zlatnom setu. Dobio je utakmicu i tako se revanširao za poraz istim rezultatom pre nedelju dana - 31:29, 25:20, 23:25, 25:20, ali je stao baš kad mu to nije bilo dozvoljeno. Najzaslužniji za veliko slavlje momaka iz Ankare bio je Nimir Abdel-Aziz koji je postigao 26 poena. Pratio ga je Tomas Jaške sa 20.

Na drugoj strani Lubeu nisu bila dovoljna ni 32 poena fantastičnog Ivana Zajceva.

Italijani su morali da se pomire sa takvim raspletom i čestitaju odličnom protivniku, koji će nastaviti da sanja evropske snove.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - ČETVRTFINALE

Sreda

Jastrežebski - Fridrihshafen 3:0, prvi meč 3:0

Peruđa - Berlin 3:2, prvi meč 3:1

Lube Ćivitanova - Halkbank 3:1 (zlatni set dobio Halkbank 15:12), prvi meč 1:3

Četvrtak

20.30: (1,50) Trentino - Zaksa (2,41), prvi meč 2:3

***kvote su podložne promenama


tagovi

HalkbankCEV Liga šampionaIvan ZajcevOK PeruđaOK Lube Ćivitanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara