Komentari na vest

Turska sa Vargas i Santarelijem postala moćna, Italija neće braniti trofej

i

insajderka

pre 10 meseci

Ako se opet sretnemo sa Turkinjama ove godine nase nece uzati vise od seta. Turkinje su se obnovile na prijemu, imaju perspektivne dizace, novog korektora koji je medju tri na svetu, imaju novog selektora koji je podigao i nivo igre i atmosferu. Nase nemaju skoro vise nista od toga. Dizaci su pred penzijom, primaci istroseni (Busa, Milojevic) ili u padu /Lozo, Mihajlovic/, najbolji srednjak polako zalazi u godine, a dve su tek solidnog kvaliteta. Libero solidan. Imamo samo Boskovicku kao posebnu klasu. A na njoj će da se prave odbrane. Sto je vukla - vukla je. Jos na mestu selektora umorni i sablonozovano trener, koji hoce da svoje sisteme iz kluba nametne reprezentaciji, koja je imala svoj sistem. Jako ce gusto biti na olimpijskk turniru. Nije problem samo Kina, vec i Dominikana, a da ne pricamo o Kanadi itd...Sto se tice evropskog prvensrva. Ako se ne sretnu pre toga, Turkinje i Italijanske (ako budu komletne) su najveci favotiri. Objektivno. Onda ide praznina pa Poljakinje pa Srbija, Nemacka, Belgija...Da pripale svecu u Savezu ako dodjemo u sansu da se igra za bronzu. To je realano stanje i zbog kvaliteta (sem Uzelac nema novih nada - Kurtagic ide na pripreme reda radi) i zbog atmosfere u timu.
č

činjenica

pre 10 meseci

Au koji defetizam, ovako ste pričali i prošle godine kad nas je Tajland pobedio a Brazil ponizio sa 25-8. Pričaš kako su naše stare a što ne pogledaš taj Brazil koji se istina plasirao na završni turnir, a isto ga je Kanada pobedila sa sve Gabi. Pola tima 30+ godina Taisa, Carol, Makris, Gattaz sve veteranke. Drča je za turske dizače i u 35 godini nivo iznad. Buša uopšte nije istrošena vec naš najbolji primač na prijemu i odbrani i duša tima, nikakva Milojevic ne postoji, Lozo iz ne znam kog razloga otpisuješ(da u lošijoj je formi ali i u lošijoj formi je i Gabi pa je niko ne otpisuje), a Uzelac je nova Mihajlovic u napadu. Kurtagic ide sigurno na EP kao 4 bloker jer sa spiska otpadaju Jaksic, Mijatovic i Cvetkovic.
D

Dachaa

pre 10 meseci

Znalo se ovo,Santareli je odlican trener samo pohlepan za lovom.A mi sa Gvidetijem necemo daleko.
S

SvrakaShearer

pre 10 meseci

Imamo rukopis Santarelija za sad. Prvi dizac Dzansu Ozbaj 23 god (koja je osvojila sve moguce sa Vakifom) je ustupila mesto za sad Salihi Sahin 22 god (koja je bila rezerva Maji Ognjenovic u Ezecibasiju ove sezone, a naredne je verevatno prvi dizac. Promovisao je Ilkin Ajdin 22 god iz Galatasaraja u postavu zbog dobrog prijema i pouzdanog prolaza. Ebrar Karakurt igra drugog primaca koji je ofanzivniji a cim moze u drugoj linijii je menja. Ovo je funkcionisalo protiv slabije Italije. Videcemo kako ce se Ebrar pre svega snaci kad je Amerikanke opterete jakim servisom, i kad njihovi visi sredjnjaci budu jos bolje zatvarali od Talijanki. Sve u svemu odlicna utakmica, zelim im da uzmu ovu ligu nacija i zapocnu ciklus sa jednim velikim trofejom (istina najmanje vaznim, ali trofej se broji)
f

facts

pre 10 meseci

Ozbaj nema 23 godine vec 27 godina(96' godiste), drugi dizač je Elif Sahin a ne Saliha i nece biti prvi dizač u Ezacibasiju jer dolazi Naz.
S

SvrakaShearer

pre 10 meseci

@facts u prvu si Dzansu Ozbaj ima 27 god, ai i to je taman da igracica bude u top formi jos min 5 sezone. Da Elif Sahin u pravu si, devojka je fenomenlno dizala, dobra je u bloku tako da bi steta bila da bude drugi dizac u klubu. Eto ako Naz dodje, onda Elif nadam se da ce lako naci posle ovih igara top tim u kom ce biti prvi dizac (a ima samo 21 god)
i

i gde ste sad

pre 10 meseci

Gde ste sad Vi koji ste pisali da Danijele sa Turskom nece uraditi nista.Da medalju videti nece jer je Turska prosek reprezentacija itd. Olako smo ga pustili....Vreme ce tek da pokaze.
9

999

pre 10 meseci

Nije Santareli taj koji je promenio Tursku!!! VARGAS.
9

999

pre 10 meseci

Rekoše nikad medalju videti neče.Plakače za Srbijom.Na OI nikad ici nece i sl.Videce se da je los trener.Tijana je odigrala najbolje u karijeri SP 2022 sad Turska sa Vargas igra sjajno.Mnogo je do trenera u sve tome.Mi smo majstori da nista ne cenimo.I Pešić je imao Jokica pa.nije usao u cetvrtfinale prvenstva evrope.Tako da.. Pisalo se ovde da Srbiju nikada nece dobiti da je Turska smesna itd.Onda nema sad ima Vargas ili ovo ono je razlog.Razlog je najlakše naći.
B

Brundo

pre 10 meseci

Tako je to kad se igra bez glavnog napadaca i bez standardnih odbojkasica.Pitanje je hoce li Egonu vise da nastupa za Italiju.Mora u timskim sportovima da se ima jedan igrac koji pravi razliku.Kakva je Srbija sa Tijanom Boskovic i bez nje?
г

гвидети одлази!

pre 10 meseci

Све пише у нику. Додајем само - поведи и оне који су те довели, а пустили тренера са којим су постали светски прваци.
A

Archie

pre 10 meseci

Za ovu Vargas je bilo priče pre par godina da će igrati za nas jer je bila u sukobu sa kubanskim savezom.