Elena Pjetrini (©FIVB)
Elena Pjetrini (©FIVB)

U redu za vizu čekaju Italija, Kina, Japan, Holandija...

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 16:34

Za sada poznato sedam učesnika Olimpijskih igara, u junu naredne godine biće određeno još pet

Prvi presek je napravljen - od sinoć je poznato sedam učesnika Olimpijskih igara. Na spisku se trenutno nalaze odbojkašice Francuske, Srbije, Turske, Dominikanske Republike, Poljske, Amerike i Brazila.

Trikolorke su obezbedile mesto u Parizu kao domaćin takmičenja, a preostalih šest ekipa su do vize stigle preko kvalifikacionih turnira. Dominikanska Republika i Srbija su bile na prva dva mesta u Ningbou, Poljska i Amerika u Lođu, a Brazil i Turska u Tokiju.

Izabrane vesti

Još pet reprezentacija će se naći naredne godine na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri. Kao što je od ranije poznato poslednji učesnici biće određeni preko rang liste. Prednost u raspodeli ulaznica imaće kontinenti koji nemaju kvalifikovane reprezentacije... Sigurno će ići najbolje tim iz Azije, kao i najbolja ekipa iz Afrike. Potom će se gledati najuspešnije selekcije koje se do tada nisu plasirale.

U ovom trenutku vize nemaju, a nadaju se učešću nacionalni timovi Italije, Kine, Japana, Holandije, Kanade, Nemačke... Iz Afrike je najbliža vizi Kenija.

Kada se pogleda trenutna FIVB rang lista - prve četiri ekipe Turska, Amerika, Brazil i Srbija su prebrinule sve brige. Onda se ređaju timovi koji se nadaju prolasku u junu naredne godine - Italija i Kina. Na sedmom i osmom mestu su kvalifikovane selekcije Poljska i Dominikanska Republika, a posle slede Japan, Holandija, Kanada, Nemačka, Tajland, Belgija...

Drugi presek će biti napravljen 17. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija. To takmičenje će biti veoma bitno za one koji nemaju vizu u džepu. Srećom, naše devojke su na vreme rešile te probleme.



tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija ItalijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara