Odbojkašice Uba (MN Press)
Odbojkašice Uba (MN Press)

Ub pred vratima Lige šampiona: Bilo kakva pobeda u Pireju vodi u elitu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 10:03

"Igranje u grupnoj fazi bi bilo najveći uspeh za Ub, a i velika stvar za srpsku odbojku", rekla je Sofija Medić pred revanš susret sa Olimpijakosom koji se igra od 15 časova i 30 minuta

Tokom sezone 2013-2014 odbojkašice Uba su igrale regionalnu Mačvansko-kolubarsku ligu, a sada im samo još jedan pobednički korak nedostaje da bi ušle u grupnu fazu Lige šampiona.

Šampion Srbije je u poslednjem kolu kvalifikacija dobio prvi meč protiv Olimpijakosa na domaćem terenu – 3:2, a danas od 15 časova i 30 minuta će pokušati da trijumfuje još jednom i obezbedi mesto u eliti. Poznato je da će pobednik ovog dvomeča igrati u Grupi E Lige šampiona sa prvakom Evrope italijanskim Koneljanom, poljskim Hemikom i mađarskom Niređhazom.

Izabrane vesti

Pred prvu utakmicu smo osećale veći pritisak, jer je bilo bitno da se odradi dobar posao i napravi eventualna prednost za revanš“, kaže za Mozzart sport srednji bloker Uba Sofija Medić. „One su taj meč otvorile besprekorno, odigrale tačno kao sat i dobile prvi set 25:16. Nas nije to pokolebalo i sputalo na putu ka preokretu. Podigle smo nivo igre i na kraju zadovoljne završile susret. Da bismo dobile ovu drugu utakmicu potrebno je da budemo stabilne, koncentrisane i da pokažemo kvalitetnu igru“.

Videle su izabranice Marijane Boričić kakve kvalitete poseduje njihov rival. Igračica koja je prethodne sezone igrala za Hemik Vilma Salas upisala je na prvom susretu 25 poena, ali ni takvo njeno izdanje nije im bilo dovoljno za pobedu.

Ona je odličan igrač, ima vrhunsku karijeru, sigurno da jeste njihov glavni adut. Međutim, Olimpijakos je generalno skup dobrih i iskusnih igrača“.

Prema propozicijama takmičenja za pobede od 3:0 i 3:1 se dobijaju tri boda, a kada je rezultat 3:2, kao što je to bilo na prvom meču onda pobednik dobija dva boda, a poraženi jedan. Ako posle dve utakmice broj bodova bude identičan odigraće se zlatni set do 15 poena.

(1.12) Olimpijakos - Ub (5.30)

To bi značilo da Ub bilo koja pobeda vodi u elitu. Ukoliko budu izgubile sa 3:1 ili 3:0 onda će biti eliminisane, a ako Olimpijakos dobije meč s rezultatom 3:2 onda će se igrati zlatni set.

Igranje u grupnoj fazi bi bilo najveći uspeh za Ub, a i velika stvar za srpsku odbojku. Stremimo ka tome...“, podvukla je Sofija Medić.


tagovi

ŽOK UbOK OlimpijakosSofija Medić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara