Branka Tica i Isidora Kockarević (©MN Press)
Branka Tica i Isidora Kockarević (©MN Press)

Ub se podigao, ali Cakovićeva ekspedicija nastavlja da melje: Kockarevićeva dovela klub blizu prve titule

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.04.23. | 20:20

Jedinstvo slavilo i u drugom meču finalne serije - 3:2

Ekspedicija iz Stare Pazove je veoma blizu prvog šampionskog pehara! Izabranice Jova Cakovića su povele 2-0 u finalnoj seriji, pa će već u petak na Ubu imati priliku da se popnu na pobednički podijum. Prvi meč dobile su lako u gostima, a na drugom su pokazale da su spremne i na dugačku i tešku borbu. Ubljanke su pružile mnogo jači otpor, ali je pobednik ponovo isti - 3:2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:16, 15:10).

Teško da je mogla da se ponovi utakmica od pre tri dana kada su odbojkašice Jedinstva počistile protivnice sa terena. Očekivalo se da Ubljanke pokažu da je to bio samo loš dan i da neće tako lako pustiti Cakovićeve devojke da prošetaju do titule. Današnji obračun je već ličio na jedan finalni duel... Ujedno, bio je nalik većini prethodnih međusobnih okršaja.

Izabrane vesti

Bilo je neizvesno, bilo je zanimljivo, publika je sigurno uživala. Posebno se raduju u Pazovi jer su njihove izabranice došle do trijumfa i značajno se približile tituli. Odgovornost je na svoja leđa preuzela kapiten Isidora Kockarević, bila je najdominantnija igračica na terenu pa na njen račun idu najveće zasluge za veliku pobedu. Osvojila je 27 poena uz neverovatne procente napada - 73 odsto (33-24). Imala je dva bloka, jedan as, servirala je 16 puta i nijednom nije pogrešila. U napadu takođe nije poklanjala protivnicama poene, a jedine četiri greške je imala na prijemu (od ukupno 31). To će joj i trener i saigračice oprostiti, jer je sve ostalo odradila za desetku.

Ubljanke su večeras istrčale na teren mnogo spremnije za borbu. Znatno raspoloženija nego na prethodnom okršaju bila je korektor Anet Barbara Benitez, pa je samim tim slika bila potpuno drugačija. Povukla je ekipu i kapiten Slađana Erić, koja je bila sasvim svesna šta sve tim nije dobro radio tri dana ranije. Njih dve su zajedno sa Nikolinom Lukić dovele Ub do vođstva u setovima - 25:23. U nastavku je sve bolje igrala Isidora Kockarević. Drugi period je potpuno protekao u znaku kapitena Jedinstva... Bila je nezaustavljiva u napadu (8-7, 88 odsto), imala je i po jedan blok i as. Takva njena partija u drugom setu bila je dovoljna za izjednačenje.

Ub se ponovo razmrdao u trećem činu - blistala je Bojana Ćelić, a pratila je u stopu Aleksandra Gligorić. Bile su bolje u bloku i uspele su da ponovo povedu u setovima. Naravno, ni tada Pazovčanke nisu želele da odustanu. Isidori Kockarević se pridružila u napadu Tamara Miljević i više nije bilo stajanja. Obe su uzele po sedam poena u ovom setu i tako uvele meč u taj-brejk.

A u odlučujućem periodu do izražaja su došli mladost, energija, poletnost... Marija Miljević se u napadu oslanjala na Tamaru i Isidoru, kao i Branku Ticu, a one su bez greške vodile tim ka pobedi.

Kockarevićeva je najveću pomoć upravo dobila od tandema Tamara Miljević - Branka Tica. Njih dve su osvojile po 15 poena, Minja Osmajić je osvojila 12, a Mina Dragović deset. Dizač Marija Miljević je takođe imala sjajan poenterski učinak - čak devet poena je osvojila (pet iz napada, dva bloka i dva asa). Njoj je posao u velikoj meri olakšala libero Milica Medved, koja je držala prijem na visokom nivou.

U poraženom sastavu Bojana Ćelić je bila najefikasnija sa 18 poena, Anet Barabara Benitez je osvojila 16, a Slađana Erić 13.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota - 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

Jedinstvo - Ub 3:2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:16, 15:10)

Petak - 21. april

18.00: Ub - Jedinstvo

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 24. aprila, a peta 27. aprila


tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara