(©Reuters)
(©Reuters)

Udovičić izdeklamovao spisak: Dva para braće i Halok kao najveća uzdanica Amerikanaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 03:21

Pokušaće kao i na Svetskom kupu da iznenade favorite i osvoje medalju...

Radni naslov američkog projekta je: Los Anđeles 2028. Za tu godinu zakazane su Olimpijske igre i Amerikanci više ne žele da budu statisti ili reprezentacija sposobna da uzme meru jednoj evropskoj selekciji i ništa više od toga. Kao ciljevi zacrtani su stvaranje tima dovoljno jakog da se svima suprotstavi i osvajanje medalje.  

Amerikanci su sve podredili Olimpijskim igrama u Gradu anđela, a ozbiljnija ulaganja i kvalitetan rad sa seniorima, ali i mlađim kategorijama počeo je da se isplaćuje. Na Svetskom prvenstvu za juniore u Bukureštu osvojena je bronza, na Svetskom kupu za seniore takođe. Urade li nešto slično i na planetarnoj smotri u Fukuoki, moći će da se govori o kontinuitetu dobrih rezultata.  

Izabrane vesti

Velike ambicije imaju Amerikanci u Japanu, pokušaće da napadnu samu završnicu. Dejan Udovičić je, poput svojih kolega, izdeklamovao spisak odabranih, a na njemu se nalaze asovi Ben Halok, Hanes Daube i Aleks Bouven, ali i dva para braće.  

Čejs i Rajder Dod su udruženim snagama doprineli osvajanju bronze na juniorskom svetskom šampionatu, sada će obojica biti deo seniorske posade. A, dugogodišnjem repezentativcu Dilanu Vudhedu priključio se brat Kvin, kome će ovo biti debi na velikom takmičenju. Baš kao i Rajderu Dodu.  

Za razliku od nekih prethodnih takmičenja, srpski strateg Dejan Udovičić u reprezentaciju nije pozvao Metjua Farmera, Bendžamina Stivensona i Džejka Erharta. U Fukuoki će se osloniti na: golmane Adrijana Vajnberga i Drua Holanda, kao i Hanesa Daubea, Čejsa Doda, Bena Heloka, Aleksa Bouvena, Rajdera Doda, Dilana Vudheda, Džonija Hupera, Tajlera Abramsona, Kvina Vudheda, Luka Kupida, Marka Vavića, Maksa Irvinga i Tomasa Gruvela.  

Amerika će u grupnoj fazi Svetskog prvenstva igrati protiv Grčke, Australije i Kazahstana, i ako ne bude većih iznenađenja bitku za prvo mesto trebalo bi da vodi sa ekipom Teodorosa Vlahosa, koji je ostao bez kapitena Novog Beograda - Angelosa Vlahopulosa.


tagovi

Vaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaSvetsko prvenstvo u vaterpoluDejan UdovičićBen HalokAleks BouvenMarko Vavić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara