(©MN Press)
(©MN Press)

Uspešan popravni za Srbiju: Gavrilović i Dimitrijević dokusurili Grke

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 15:29

Mladi Delfini se makar privremeno probili do prvog mesta...

Mađari su proteklog leta u mlađim kategorijama zadavali muke Srbiji sve do Evropskog prvenstva u Podgorici, nastavili su to da čine i ovoga. Na startu planetarne smotre u Bukureštu trijumfovali su posle peteraca. Porastao je pritisak, ali nije uticao na Srbiju.

Popravni je bio uspešan, mladi Delfini nisu ponovo poklekli u završnici.Bili su daleko mirniji i uzeli meru Grcima zahvaljujući pogocima Bogdana Gavrilovića i Marka Dimitrijevića. Tako će tim Miloša Korolije, bar do Mađarska i Amerika ne ukrste koplja, biti na vrhu grupe - 14:12.

Izabrane vesti

Srbija posle dva odigrana kola ima četiri osvojena boda. Odigrala je dve uzbudljive utakmice, a protiv Grka bila znatno smirenija u završnici. Nije dopustila da joj se opet desi scenario sa starta šampionata, kada je u poslednjem minutu ispustila prednost i kasnije ostala bez celog plena.

Izjuednačili su Heleni tri i po minuta pre kraja, međutim, iskoristio je tim Miloša Korolije to što je nadmoćan kada priđe golu. Luka Gladović je spustio lopu za Bogdana Gavrilovića na dva metra, a centar kragujevačkog Radničkog je poslao u mrežu. Šah-mat stigao je od Partizanovog levog krila Marka Dimitrijevića.

Pomenuti tandem bio je među boljima u timu Srbije. Mladi centar je odradio rudarski posao, iznudio je sedam isključenja, dok je Dimitrijević sa dva gola bio među ekikasnijima. Podjednako ubojit bio je i Luka Gladović - imao i dve asistencije - dok su najbolji strelci bili Vasilije Martinović i Nikola Kojić sa tri gola.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara