Stefana Pakić i Aleksandra Uzelac (CEV)
Stefana Pakić i Aleksandra Uzelac (CEV)

Uspešan start juniorki Srbije na EP, Švajcarska ostala na devet poena u setu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 17:08

U svim elementima naša reprezentacija je bila bolja od rivala

Ubedljive su bile juniorke Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva u Skoplju. Devojčice koje vodi selektor Vladimir Vasović u svakom elementu su nadigrale Švajcarsku i maksimalnom pobedom započele kontinentalno takmičenje - 3:0 (25:20, 25:11, 25:9).

Čak 12 igračica je srpski trener koristio na ovom meču, koji je bio rešen mnogo pre pada poslednje lopte. U prvom setu je publika i mogla da vidi nadigravanje, ali u drugom i trećem je na terenu postojao samo jedan tim. Bilo je pitanje samo za koliko će vremenski trajati utakmica.

Izabrane vesti

Najviše poena u pobedničkom sastavu postigla je Hena Kurtagić - devet. Njena koleginica sa iste pozicije srednjeg blokera Maša Kirov zaustavila se na osam. Una Vajagić i Aleksandra Uzelac su završile utakmicu sa po sedam.

Naš tim je imao 35 poena iz napada, naspram 20 protivnika. Srpkinje su upisale 10 as servisa i pet direktnih blokova, a rivalke tri asa i jedan blok.

U narednom kolu Srbija će u nedelju igrati protiv Rumunije od 18 časova. Posle toga ređaće se na meniju Turska, Hrvatska, Holandija...

Srpkinje su generalnu probu za ovo prvenstvo imale na Balkanijadi, na kojoj su osvojile zlato i onda u odličnom raspoloženju krenule put Skoplja.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE

1. kolo

Srbija - Švajcarska

2. kolo - nedelja

18.00: Rumunija - Srbija

3. kolo - ponedeljak

20.30: Srbija - Turska

4. kolo - sreda

20.30: Srbija - Hrvatska

5. kolo - četvrtak

18.00: Srbija - Holandija




tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeAleksandra Uzelac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara