""
""

Dan 4. u Brazilu: Felps je apsolutni pobednik ovog jutra!

Vreme čitanja: 8min | sre. 10.08.16. | 05:30

Uz naš portal pratite sva dešavanja iz Rio de Žaniera

PLIVANJE: REKORDERMagični Majkl Felps došao je ovog jutra do cifre od 21 osvojene zlatne medalje. Opširnije OVDE 

Izabrane vesti

ODBOJKA: Brazil je izgubio prvi set, ali je na kraju opravdao ulogu favorita u meču sa Kanadom koju je porazio sa 3:1, po setovima (24:26, 25:18, 25:22, 25:17). 

KOŠARKA: Završen je okršaj Argentine i Hrvatske, Gaučosi su slavili na kraju sa 90:82. Opširnije OVDE

FUDBAL: Gotove su i preostale dve utakmice na turniru za žene, koje nisu bile ni malo zanimljive: Brazil - Južna Afrika 0:0 i Kina - Švedska 0:0. Glavno je samo to da je selekcija Švedske osvojila bod i poslala kući devojke sa Novog Zelanda koje su na kraju najlošiji trećeplasirani tim.

KOŠARKA: Argentina polako, ali sigurno grabi ka trijumfu u okršaju sa Hrvatima. Furioznom igrom u trećoj četvrtinu koju su dobili sa 27:14, Gaučosi su stigli do velike razlike od 73:54, pred odlučujućih 10 minuta.

RUKOMET: Hrvati su pobedili Argentinu u jednom sportu večeras. U rukometnom okršaju u Riju bilo je 27:26 za Kockaste koji su posle dramatične završnice slavili pogotkom Domagoja Dunvnjaka devet sekundi pre kraja. Najefikasniji u redovima pobednika bio je Štrlek sa sedam golova, dok je na drugoj strani Fernandez postigao osam.

KOŠARKA: Završeno je prvo poluvreme posle kojeg Argentina ima šest poena prednosti protiv Hrvatske - 46:40.

TENIS: Brazilac Tomas Beluči plasirao se u osminu finala nakon što je savladao Urugvajca Pabla Kuevasa sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:3). Rival u četvrtfinalu biće mu Belgijanac Gofan

KOŠARKA: Završena je prva četvrtina u okršaju Argentine i Hrvatske, nerešeno je 22:22. Najefikasniji je Argentinac Luis Skola koji je u prvoj deonici ubacio čak 13 poena. Kod Hrvata Bogdanović i Simon su postigli po šest poena.

KOŠARKA: U ovim trenucima počeo je košarkaški okršaj između Argentine i Hrvatske. Gaučosi su favoriti na ovom meču, kvota na keca je 1,75, dok je na pobedu Kockastih kvota 2,25.

PLIVANJE: Čekamo da od 03.00 počne finale u kojima će oči celog sveta biti uprte u Amerikanca Majkla Felpsa koji juri dve nove zlatne medalje.

TENIS: Kanadski par Nestor-Pospišil savladao je Italijane Sepija i Fonjinija u dva seta - 6:3, 6:1. Upsešni su bili Mark Lopez i Rafael Nadal koji su savladali Austrijance Maraha i Peju sa 6:3, 6:1.

ODBOJKA: Egipćani ove večeri blistaju u Brazilu, a pored rukometaša uspešni su i njihovi odbojkaši koji su počistili Kubu sa 3:0 (25:22, 25:15, 25:22).

RUKOMET: SENZACIJA: - Veliko iznenađenje na rukometnom turniru u Riju. Egipat je porazio selekciju Švedske sa 26:25 (12:13). U neizvesnom finišu afrička reprezentacija se bolje snašla, a trijumf joj je doneo El Basijuni golom 18 sekundi pre kraja meča. Najbolji pojedinac meča bio je Egipćanin Sanad koji je postigao sedam golova.

FUDBAL: Završena su dva meča na ženskom fudbalskom turniru. Selekcija SAD remizirala je iznenađujuće sa Kolumbijom 2:2, ali je obezbedila prolaz dalje kao prvoplasirana. Utakmicu je obeležio smešan gol koji je primila Houp Solo iz slobodnog udarca, a čuvar mreže američke selekcije nije se proslavila ni u finišu kada je primila evrogol.

U drugom meču iste grupe Francuska je ubedljivo porazila Novi Zeland sa 3:0, pa je devojkama iz Okeanije ostala nada da će Švedska izgubiti od Kine sa dva gola prednosti u poslednjem kolu što bi im donelo plasman u osminu finala kao jednoj od dve najbolje trećeplasirane ekipe. Zanimljivo, nema šta...

TENIS: Brazilska kombinacija Melo i Soares koja se istakla eliminacijom Đokovića i Zimonjića, završila je učešće na olimpijskom turniru. Večeras su poraženi od rumunskog dubla Mergea-Tekau sa 1:2 (4:6, 7:5, 2:6). 

TENIS: Španski dubl u sastavu Garbinje Muguruza i Karla Suarez Navaro plasirao se u četvrtfinale u konkurenciji parova pobedom nad belgijskom kombinacijom Flipkens-Vikmajer - 7:5, 2:6, 6:2. Njihov rival u četvrtfinalu biće Ruskinje Elena Vesnina i Lusi Makarova.  

KOŠARKA - Nigerija se hrabro borila, ali je Litvanija ipak uspela da slavi s 89:80. Opširnije OVDE.

TENIS: SENZACIJA - Serena Vilijams poražena je od Ukrajinke Elene Svitoline sa 0:2 (4:6, 3:6) u osmini finala ženskog singla! OVDE opširnije.

ODBOJKA: Teže nego što se očekivalo Poljska je zabeležila pobedu nad Iranom od 3:2 (25:17, 25:23, 23:23, 20:25, 18:16) u drugom kolu olimpijskog turnira. Meč je odlučio neizvestan taj-brejk u kojem je Poljska slavila sa 18:16 i upisala drugu pobedu, mada je uzgubila jedan bod.

KOŠARKA: Nigerija na poluvremenu vodi protiv Litvanije s 41:36. Ne baš očekivan rezultat.

KOŠARKA: Nigerija se odlično bori protiv favorizovane Litvanije i posle 10 minuta igre vodi s 16:13.

KOŠARKA: Košarkaš Nigerije Šejn Laval nagovestio je da više neće igrati u Riju za svoju selekciju zbog povrede zbog koje je napustio trening.

ODBOJKA: Poljska ide na ubedljivoj pobedi nad Iranom. Za sada vodi s 2:0 u setovima.

KOŠARKA: Belorusija je napravila malo iznenađenje pošto je savladala domaćina Brazil s 65:63 u ženskoj konkurenciji. 

ODBOJKA: SAD su izgubile od Italijana sa 3:1 i nalaze se u velikom problemu! Opširnije OVDE

RUKOMET: Danci su bili očekivano ubedljivi protiv selekcije Tunisa - 31:23. Posebno su dominirali Lase Svan i Mads Kristijansen sa po osam golova. Više o današnjim rukometnim dešavanjima pročitajte OVDE

KOŠARKA: Brazilci su vodili čitav meč protiv Španaca, potom gubili u samom finišu, ali su uspeli da iščupaju pobedu - 66:65. Ovo je drugi poraz Španije na isto toliko mečeva pa će Pau Gasol i kompanija morati ozbiljno da se pomuče ne bi li se plasirali u četvrtfinale. Opširnije o senzaciji pročitajte OVDE

TENIS: Italija je odlično startovala na ovim Olimpijskim igrama, osvojili su veliki broj medalja u uvodnim danima, ali Sara Erani neće biti u prilici da eventualno donese novo odličje. Ona je poražena od Ruskinje Darije Kasatkine - 2:0 (7:5, 6:2)

TENIS: Veliko iznenađenje u ženskoj konkurenciji! Treća teniserka sveta Garbinje Muguruza praktično je počišćena sa terena, a glavni krivac za to bila je Portorikanka Monika Puig. Ona je savladala špansku teniserku sa ubedljivih 6:1, 6:1.

KOŠARKA: Prvi meč dana igrale su dame. U grupi A, selekcija Australije pobedila je Francusku 89:71, zadržavši maksimalan učinak posle tri odigrane utakmice.

ODBOJKA: Posle rukometa, Francuzi su bili ubedljivi i u odbojci. Ovaj put radi se o selekciji Meksika koja je lako potučena za samo sat vremena - 3:0 (25:18, 25:12, 25:22)

TENIS: U ženskoj konkurenciji singlova, Petra Kvitova je posle dosta muka savladala Ekaterinu Makarovu sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4), dok je Laura Zigemund pobedila Kirsten Flipkens sa 2:0 (6:4, 6:3)

TENIS: Endi Mari se plasirao u osminu finala, ali je najveće iznenađenje za sada poraz Davida Ferera. Opširnije OVDE

PLIVANJE: Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 100 metara kraul, ostvarivši poslednje osmo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 49,24 sekundi. Njemu je plasman među 16 najboljih izmakao za 66 stotinki.

STRELJAŠTVO: Ni Zorana Arunović nije uspela da se plasirala u polufinale. Ona je u brzom pucanju ostvarila dva puta po 96 krugova, ali ju je lošeg plasmana koštala prva serija i 91 od mogućih 100 krugova.

RUKOMET: Nemačka je savladala Poljsku sa 32:29, uprkos sjajnom Karolu Bileckom koji je za poraženi sastav postigao čak 10 golova.

RAGBI 7: Veliki šok viđen je u skraćenoj verziji ragbija, Japanci su šokirali Novi Zeland u trijumfu 14:12! Jedna od najvećih sila u ovom sportu nikada nije izgubila od selekcije Zemlje izlazećeg sunca u dosadašnjih 16 susreta. Ipak, Japance uloga autsajdera nije sprečila da oduševi svet i bude jedna od glavnih tema dana na Olimpijskim igrama.

TENIS: Dok čekamo da Zorana Arunović započne drugi deo kvalifikacija, Karla Suarez Navaro je posle pobede nad Anom Ivanović izgubila od Amerikanke Medison Kiz - 2:1 (6:3, 3:6, 6:3)

STRELJAŠTVO: Veličkovićeva je završila kvalifikacije sa 576 krugova i nije se plasirala u finale. U prvoj seriji "brzog pucanja" ostvarila je rezultat od 93 kruga, u drugoj dva više, da bi u poslednjoj ponovo upucala 93 kruga, što nije dovoljno da bi se plasirala među osam najboljih.

RUKOMET: Ekipa Katara se očigledno značajno istrošila u sjajnoj pobedi nad Hrvatskom u prvom kolu muškog turnira, pa su u drugoj rundi doživeli debakl protiv Francuske. Galski petlovi su slavili sa čak 35:20!

ODBOJKA: Veliko iznenađenje na muškom turniru! Argentina je savladala favorizovanu Rusiju sa 3:1 (25:18, 18:25, 25:18, 25:21) i sada ima maksimalan skor posle dva kola.

STRELJAŠTVO: Srpska reprezentativka u streljaštvu Bobana Veličković nalazi se na drugom mestu, dok je Zorana Arunović četvrta posle prvog kruga kvalifikacija u disciplini malokalibarski pištolj (precizna) na Olimpijskim igrama u Riju.Veličkovic i Arunović ostvarile su odlične rezultate od 295 i 293 kruga, pa im predstoji da u drugom krugu, odnosno "brzom gađanju", zadrže mesta i plasiraju se u polufinale.

VESLANJE: Neće biti srpskih predstavnika u finalima veslanja. Nije uspeo ni dvojac u dubl skulu Marjanović - Šljukić. Oni su u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli četvrto mesto.

STRELJAŠTVO: Krenula je i druga kvalifikaciona grupa u kategoriji malokalibarski pištolj na 25 metara. Zorana Arunović je upucala 98 krugova u prvoj seriji.

VESLANJE: Dvojac bez kormilara Vasić - Beđik nije uspeo da se plasira u finale. Oni su u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli petu poziciju što je bilo nedovoljno za borbu za medalju. Oni će učestvovati u B finalu

STRELJAŠTVO: Bobana Veličković je prva i posle treće serije. Upucala je 295 krugova. Iza nje je Kineskinja Čang sa 293, koliko ima i trećeplasirana Bugarska Boneva. Sada dolazi Rapid Fire Stage, odnosno tri seriji od po deset hitaca sa pauzom od tri sekundi između svakog pucnja.

VESLANJE: Dok Bobana održava prednost u trećoj seriji obaveštenje da uskoro kreće i dvojac bez kormilara Vasić-Beđik u polufinalnoj trci.

STRELJAŠTVO: Lepe vesti iz Rija. Bobana Veličković za sada puca perfektno. Posle dve serije ubedljivo je prva sa 198 upucanih krugova. Drugoplasirana je Segbatolahi sa 196 osvojenih krugova.

STRELJAŠTVO: Odlično prolazno vreme ima Bobana Veličković posle prve serije. Tačno, sjajno. Naša strlkinja je trenutno prva u kvalifikacijama sa 99, 5 pogođenih krugova. 

FAKTI: Posle tri dana takmičenja najviše medalja su osvojile Sjedinjene Američke Države. Sportisti iz te zemlje su već osvojili 19 odličija, od toga pet zlatnih. Slede Kina sa 13, Italija sa devet i Australija sa sedam. Srbija je i dalje bez medalje.

STRELJAŠTVO: Na prethodnim Olimpijskim igrama strelci su bili naš ponos i diga. Medalja nije mogla da nam izmakne, ali u dosadašnjem delu takmičenja nismo uspeli da stignemo do odličija. Međutim, Zorana Arunović i Bobana Veličković uskoro izlaze ponovo na vatrenu liniju i to u konkurenciji malokalibarski pištolj 25 metara. Videćemo, mogu li da poprave utisak?

UTORAK - 9. AVGUST:

14.00 - Streljaštvo (mk pištolj, kvalifikacije): Bobana Veličković i Zorana Arunović

15.00 - Veslanje (M2, polufinale): Miloš Vasić/Nenad Beđik

15.40 - Veslanje (M2 dubl skul, polufinale): Marko Marjanović/Andrija Šljukić

18.00 - Plivanje (100 metara slobodno, kvalifikacije): Velimir Stjepanović

* 20.30 - Streljaštvo (mk pištolj, polufinale): Bobana Veličković i Zorana Arunović

* 03.00 Plivanje (100 metara slobodno, polufinale): Velimir Stjepanović

► Dobro došli u Brazil, čekaju vas prve MOZZART kvote: Granica je na 6,5 odličja!                  

► Kladioničarski specijal za Brazil: Dueli!    

►Za one koji prate širu sliku: Kvote za plivanje, stoni tenis, odbojku...


tagovi

Zorana ArunovićSrbijaRio 2016Olimpijske igreEvropabobana veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara